logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boek Jan de Zeeuw uitgegeven in Amerika'
15mei 2015

Boek Jan de Zeeuw uitgegeven in Amerika

Tot zijn verbazing kreeg Jan de Zeeuw uit 's-Gravendeel afgelopen zomer bericht van een uitgeverij uit de Verenigde Staten. Een van zijn boeken zou worden vertaald in het Engels.

Een paar maanden later kreeg Jan de digitale versie onder ogen en mocht hierop aanmerkingen maken. 'Maar,' zo redeneerde hij. 'Een uitdrukking zoals wij die kennen, heeft in een andere taal soms een totaal andere betekenis.' Hij liet de tolk zijn gang gaan en dit resulteerde in een Amerikaanse uitgave van zijn boek 'Het medaillon - De helm'.

Het formaat is iets anders geworden, maar de cover is uiteindelijk hetzelfde gebleven. Boven elke bladzijde staat in minuscule letters zijn naam en de titel van het boek. Dit in tegenstelling tot boeken, zoals wij hier gewend zijn.

‘De Nederlandse versie is al een keer door een familielid van iemand uit ’s-Gravendeel meegenomen naar Zuid-Afrika. Het zou leuk zijn als er familie of vrienden, die geëmigreerd zijn naar de VS of Canada dit boek van een Hoeksche Waardse schrijver lezen.’

Zijn inspiratie haalt hij uit allerlei dingen, zoals films, teksten uit liedjes of normale dagelijkse dingen. Echter, de grootste inspiratiebron zijn gebeurtenissen of mensen die hij ontmoet heeft. Mensen die bepaalde uitspraken of handelingen doen zetten hem aan het denken en zo doet hij ideeën op. Bijvoorbeeld het NOS-journaal levert al genoeg stof tot nadenken op.

Zo is de hoofdpersoon in zijn boeken, Peppe Gonsalves, Cubaan, een man die een trauma heeft opgelopen tijdens de Falklandoorlog. De verhalen vertellen de avonturen die Gonsalves beleeft tegen de achtergrond van een historische gebeurtenis. De boeken zijn met vaart geschreven en zijn een soort mix van James Bond en Indiana Jones zonder dat de hoofdpersoon oppervlakkig wordt.

'Het Canada complot - De twaalfde man' is het tweede boek met Peppe Gonsalves in de hoofdrol. De boeken zijn goed afzonderlijk van elkaar te lezen en beslist een aanrader voor de komende Vaderdag als cadeau of om lekker mee te nemen op vakantie. Beide boeken zijn, evenals E-book, verkrijgbaar via Bol.com, Bruna.nl en de meeste grote boekensites. De Engelstalige versie is verkrijgbaar via Amazon.com.

Een derde boek ligt gereed om naar de uitgever te sturen. Jan is ook nog bezig met een boek dat zich willekeurig in Nederland kan afspelen en heeft zo nog wat ideeën.

23 mei 2015 is er bij Bruna v.d. Hoek te 's-Gravendeel een signeersessie van Nederlandse boeken. De bekende schrijfster Gerda van Wageningen is de grote publiekstrekker. Jan de Zeeuw vindt het een voorrecht dat hij met een aantal collega-schrijvers aanwezig mag zijn om zijn boeken te promoten. Hij bedankt in het bijzonder Arie Hagers, filiaalhouder van de Bruna voor dit initiatief.

De hele zomer zullen zijn boeken met die van de andere aanwezige schrijvers een prominente plaats innemen bij de Bruna vestiging v.d. Hoek.Deel dit bericht met je vrienden!