logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Henk Kwakernaat krijgt erepenning Strijen'
14apr 2015

Henk Kwakernaat krijgt erepenning Strijen

Vrijdagmiddag 10 april 2015 heeft de heer Henk Kwakernaat uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke de erepenning van de gemeente Strijen ontvangen. De oud-fractievoorzitter van Strijens Belang stapte onlangs na zeventien jaar noodgedwongen uit de gemeenteraad wegens een ernstige ziekte.

De motivatie om Henk Kwakernaat de erepenning van zijn gemeente toe te kennen was een duidelijke. ,,Vele stappen zijn nodig voor je op zo’n raadszetel plaats kan nemen. Grote inzet blijft nodig om die raadszetel te behouden. En je moet feeling blijven houden met je stemmers. De laagdrempeligheid van Henk speelde daarbij een heel positieve rol,’’ beredeneerde burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

De heer Henk Kwakernaat zat sinds 1998 namens de fractie Strijens Belang in de gemeenteraad van Strijen. Wegens zijn ziekte werd hem op 16 juni 2014 een tijdelijk ontslag verleend als raadslid voor een periode van zestien weken. Ten tijde van dat kortstondig ontslag leefde hij nog in de veronderstelling het raadslidmaatschap weer op te kunnen pakken. Helaas bleek echter dat de ziekte ernstiger was dan ingeschat.

Als raadslid en fractievoorzitter was Henk Kwakernaat de afgelopen jaren tevens actief in de verschillende adviescommissies, het presidium en de Rekenkamercommissie Hoeksche Waard. Voldoende redenen zodoende om aan hem de gemeentelijke erepenning uit te reiken.Deel dit bericht met je vrienden!