logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
13apr 2015

HW Wonen en Kuipers Infra doen aan duurzaam slopen

De laatste woningen in de Julianastraat in Puttershoek zijn gesloopt. Later dit jaar zullen ook in dit deel van de straat nieuwe woningen gaan verrijzen. Wat nog rest van de oude, deels vooroorlogse huizen is het puin. Dat puin zal echter niet worden afgevoerd, maar blijft in de Julianastraat.

Het wordt namelijk hergebruikt en gaat straks als 'funderingsmateriaal' dienen voor de nieuwe bestrating in de Julianastraat en naaste omgeving. HW Wonen is bijzonder ingenomen met deze duurzame manier van puin verwerken, die werd aangedragen door de firma Kuipers Infra. Het is een wijze van werken én verwerken, waardoor echt een 'win-win' situatie ontstaat, legt Jan v. d. Wetering, directeur van Kuipers Infra uit: 'Wij hebben al ervaring met deze veilige en duurzame manier van slopen én puin hergebruiken. Het is innovatief en dat sluit ook aan bij de wijze waarop wij bij Kuipers Infra werken. Zaken als o.a. koper, lood, kunststof en hout worden uiteraard uit het puin verwijderd voordat het gebroken wordt. Wat overblijft is dus het echte puin, de stenen, en dat komt als funderingsmateriaal onder de bestrating'.

Geen afvoer en aanvoer
Het hergebruik van puin zorgt er ook voor dat er veel minder 'bewegingen' van het bouwverkeer nodig zijn. Jan v. d. Wetering: 'Er hoeft geen puin te worden afgevoerd en straks ook geen nieuw funderingsmateriaal aangevoerd. Dat beperkt dus de overlast voor de naaste omgeving van het vrachtverkeer dat heen en weer moet rijden. Voor het verwerken van het puin komt hier straks twee dagen een machine te staan die het puin gaat breken. Dit alles is ook weer gecertificeerd en blijft binnen de geldende geluidsnormen.' HW Wonen ziet mogelijkheden om dit unieke procedé, waarvoor Kuipers Infra uiteraard geheel gecertificeerd is, (waar mogelijk) meer toe te passen bij toekomstige projecten waar oude huurwoningen gesloopt moeten worden. 

 

 

 Deel dit bericht met je vrienden!