logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geslaagde signeermiddag voor 'A life in black & white'' Foto's: Arie Pieters
28mrt 2015

Geslaagde signeermiddag voor 'A life in black & white'

Vrijdagmiddag 27 maart 2015 was er door de Bruna in 's-Gravendeel een zogenoemde signeersessie voor het boek 'A life in black & white', geschreven door Arie Pieters, georganiseerd. In het boek wordt het verrassende dagelijkse leven van een kraaienechtpaar beschreven. Het is sinds dinsdag 24 maart te koop bij de Bruna.

Het was een geslaagde middag. Er werden de nodige boeken verkocht en uiteraard gesigneerd en mensen kregen desgewenst een nadere toelichting op het boekje van de schrijver.

Tevens werd de eerste klant, die maandagmiddag al het boek wist te bemachtigen, mevrouw Willy Tuk, nog even in het zonnetje gezet door de Bruna; Zij ontving een gratis exemplaar van het natuurmagazine 'ROOTS' uit handen van bedrijfsleider Arie Hagers.

Als je echt een goed beeld van vogels en hun gedrag wil krijgen moet je ze eigenlijk nauwlettend over een langere periode dagelijks volgen. En dat is precies wat Arie Pieters, schrijver van het boek; 'A life in black & white' heeft gedaan. Een zwarte kraai én zijn partner dagelijks volgen, zeven maanden lang.

Overigens gaan de dagelijkse bezoekjes aan het kraaienpaartje nog steeds door, maar het boek geeft weer wat ze in die periode van zeven maanden allemaal mee hebben gemaakt in hun leven. En dan komt er een bijzonder verrassend beeld naar voren.

Dat kraaien slimme vogels zijn was al langer bekend, maar hoe slim ze nu werkelijk zijn, daar is pas sinds halverwege de jaren "90 serieus onderzoek naar gedaan. Dankzij al dat wetenschappelijke onderzoek weten wij nu dat kraaien zich qua intelligentie kunnen meten met bijvoorbeeld de mensapen.

Het dagelijks volgen van de beide 's-Gravendeelse kraaien leverde de schrijver, naast heel veel fraaie foto's ook een schat aan gegevens op. Het boek van 126 pagina's is ideaal 'leesvoer' voor wie echt wil weten hoe het er in het dagelijks leven van deze unieke, slimme vogels aan toe gaat.

Men kan het rechtstreeks bestellen bij uitgever: Mijnbestseller.nl, of kopen bij de Bruna in 's-Gravendeel.

Reserveren bij de Bruna kan ook: 078-673 4200.

Willy Tuk kocht eerste exemplaar A life in black and whiteDeel dit bericht met je vrienden!