logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schaapjes weer op hun plek'
27mrt 2015

Schaapjes weer op hun plek

Het door vuurwerk behoorlijk geruïneerde monument De Schaapjes is maandag 23 maart 2015 door burgemeester Moerkerke weer op zijn plaats getakeld.

De schaapjes staan weer op hun plek. Afgelopen maandag plaatste hij eigenhandig het monument De Schaapjes terug op zijn sokkel. Het monument op De Kaai werd tijdens de jaarwisseling, twee jaar geleden, vernield door vuurwerk. ,,Jammer dat het beeld niet in het water staat. Anders had ik kunnen zeggen dat Strijen de schaapjes weer op het droge heeft," grapte burgemeester Aart-Jan Moerkerke tijdens het takelen.

De uiteindelijke reparatie van het bekende kunstwerk liet enige tijd op zich wachten. Het kostte nogal wat tijd om uit te vinden of de enorme schade aan het beeld nog wel te herstellen viel. Het kunstwerk werd gerepareerd door het plaatselijke Metaalconstructiebedrijf De Ruiter. De reparatiekosten waren 3000 euro.

,,Natuurlijk hadden we voor dat geld ook andere leuke dingen kunnen doen. Maar ik ben blij dat de schaapjes weer op hun plek staan. De afgelopen tijd werd ik er regelmatig op aangesproken, of en wanneer het beeld weer terugkwam," aldus Moerkerke.Deel dit bericht met je vrienden!