logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aanpak onveilige provinciale wegen topprioriteit CDA' Paul Rijken bij gevaarlijke kruising
17mrt 2015

Aanpak onveilige provinciale wegen topprioriteit CDA

Een op de vier verkeersslachtoffers valt op een provinciale weg. Voor het CDA Zuid-Holland is de maat vol en moet de provincie de komende jaren een inhaalslag maken bij de aanpak van onveilige locaties.

CDA-kandidaat uit de Hoeksche Waard voor Provinciale Staten Paul Rijken kent ook zo’n plek. “Bij de aansluiting van de A29 op de provinciale weg bij Numansdorp is het levensgevaarlijk. Het CDA wil dat er snel een goede oplossing komt.”

Provinciale wegen behoren tot de meest onveilige wegen van Nederland. Hier gebeuren de meeste ongelukken. Slechts 6% van de Nederlandse wegen zijn provinciale wegen, maar hier vallen 25% van alle verkeersslachtoffers.

Hier gaat het om een aansluiting van een rijksweg op een provinciale weg. Aan de kant van Numansdorp ligt een rotonde, maar aan de kant van Zuid-Beijerland ligt nog een ongeregelde kruising. Dit leidt regelmatig tot hele gevaarlijke situaties, vooral ’s avonds als de afrit van de A29 helemaal volloopt omdat het verkeer bovenaan de oprit nauwelijks een gaatje kan vinden om er door te kunnen.

“We ontvangen hier veel klachten over” vertelt Paul Rijken. “Het is hier wachten op ongelukken, zoals ze zeggen. Maar afwachten is geen optie, we moeten actie ondernemen! De provincie moet zo snel mogelijk met Rijkswaterstaat in overleg om tot een goede oplossing te komen”.Deel dit bericht met je vrienden!