logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Start campagne waterschapsverkiezingen'
19feb 2015

Start campagne waterschapsverkiezingen

Samen met dijkgraaf Geluk gaf weerman Ed Aldus op 18 februari 2015 het startsein voor de campagne voor de waterschapsverkiezingen van Hollandse Delta. Dit gebeurde door het onthullen van een groot drijvend rood potlood in de vijver van het waterschaphuis in Ridderkerk.

De verkiezingen voor het algemeen bestuur van het waterschap zijn op 18 maart aanstaande, tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

De campagne is bedoeld om kiezers op te roepen op 18 maart ook daadwerkelijk te gaan stemmen voor het nieuwe waterschapsbestuur. Iedereen die 18 jaar of ouder is en op de Zuid-Hollandse eilanden woont, krijgt binnenkort de stempas van de gemeente thuisgestuurd.

“De komende periode zal het waterschap letterlijk steeds meer in beeld komen.” vertelt dijkgraaf Geluk. “We vragen de komende maand in toenemende mate aandacht voor de verkiezingen in kranten, op radio en TV, maar ook in het straatbeeld en via social media. Uiteraard doen wij dat politiek neutraal. Wij hopen hiermee de opkomst voor de verkiezingen te bevorderen. Het is aan de politieke partijen zelf om de kiezer te interesseren in hun partijstandpunten”.

Ed Aldus is zich goed bewust van de taken van het waterschap. “De reden waarom ik ben gevraagd is niet zo verwonderlijk, want het weer en het waterschap hebben veel met elkaar te maken.” licht Ed toe.

“Door het warmer wordende klimaat worden de winters natter en de regenbuien in de zomer zwaarder. Ook zal het zeewater verder gaan stijgen. De kans op wateroverlast neemt dus toe. Het waterschap zorgt er onder andere voor dat we droge voeten houden. De mensen betalen hiervoor belasting. En door op 18 maart te gaan stemmen bepalen zij mee wie er straks in het bestuur van het waterschap komen.”

Aan de waterschapsverkiezingen doen voor Hollandse Delta 11 partijen mee met in totaal 197 kandidaten.

Meer informatie over de waterschapsverkiezingen staat op www.wshd.nl.Deel dit bericht met je vrienden!