logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Foto van het Jaar Strijen'
13feb 2015

Foto van het Jaar Strijen

De Foto van het Jaar verkiezing 2014 van de gemeente Strijen is gewonnen door hobbyfotograaf Ferry Krauweel. De totaal verraste winnaar ontving donderdag zijn winnende foto uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke. Afgedrukt deze keer op een stuk hout van bijna één meter breed.

Voor de zesde achtereenvolgende keer werd door de gemeente Strijen de Foto van het Jaar verkiezing gehouden.

Uit de in 2014 ruim 50 geplaatste foto’s in de rubriek Foto van de Week, op de gemeentelijke website, vond de jury die van Strijenaar Ferry Krauweel deze keer de mooiste. Een schitterende zonsondergang met op de voorgrond de voor Strijen zo karakteristieke oude watertoren.

,,Het is een foto die er meteen uitspringt. En waarbij je meteen ook de link legt met de gemeente Strijen,’’ motiveerde juryvoorzitter burgemeester Moerkerke de keuze.

Het vreugdesprongetje ontbrak nog net, maar de sympathieke winnaar toonde zich dolenthousiast. ,,Ik ben hier superblij mee. Eigenlijk ben ik pas een jaar of twee geleden begonnen met fotograferen. Door de enthousiaste reacties van andere mensen, ben ik het steeds meer gaan doen.

Ik probeer een foto altijd zo spannend mogelijk te maken, waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt. Het fotograferen is een uitlaatklep voor mij. Als ik een paar uur in de polder ben bezig geweest is mijn hoofd weer helemaal leeg.”Deel dit bericht met je vrienden!