logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waarderingsgeschenk Binnenmaas voor Jane Leeuwenburgh'
06feb 2015

Waarderingsgeschenk Binnenmaas voor Jane Leeuwenburgh

Op vrijdag 6 februari 2015 ontving mevrouw Jane Leeuwenburgh uit Oud-Beijerland uit handen van burgemeester André Borgdorff  ‘De Trofee’, het waarderingsgeschenk van gemeente Binnenmaas.

‘De Trofee’ is aan Jane Leeuwenburgh toegekend wegens haar jarenlange inzet voor de Kunstcommissie van Binnenmaas.

‘De Trofee’

‘De Trofee’ is een kunstwerk, in opdracht van de gemeente vervaardigd door het kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek. Jane Leeuwenburgh heeft de gemeente indertijd begeleid bij het selecteren van een kunstzinnig waarderingsgeschenk.

De Trofee is gemaakt van gekleurd glas met een sokkel van staal. Elk exemplaar is handgemaakt en dus uniek, net als degene die hem krijgt.

De twee zijden van de Trofee staan voor het hart en het verstand, die samen de basis van alle goeds vormen. De ronding van het werk staat voor bezinning en de opening voor het ontstaan van nieuwe ideeën en kansen.

In de kleuren is het paars en blauw van het logo van Binnenmaas terug te vinden, het wit van de transparante gemeente die Binnenmaas wil zijn, het groen van het weidse landschap en het blauw van het water van de Binnenmaas.



Deel dit bericht met je vrienden!