logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verbouwing brandweerpost Heinenoord'
29jan 2015

Verbouwing brandweerpost Heinenoord

Het aannemersbedrijf Gebroeders Hooghwerff uit Strijen gaat gebouw De Noord in Heinenoord verbouwen voor een uitbreiding van de brandweerpost.

Het college heeft deze opdracht na de afronding van het aanbestedingstraject nu definitief gegund. De realisatie van de verbouwing wordt namens gemeente Binnenmaas begeleid door Bres Accommodaties BV.

In juli vorig jaar besloot de gemeenteraad een krediet van € 351.600 beschikbaar re stellen voor het verbouwen van gebouw De Noord aan de Wilhelminastraat in Heinenoord.

De brandweerpost in Heinenoord voldoet niet aan de eisen die worden gesteld. Daarom zijn verbouwingen aan het gebouw en uitbreiding van de voor de brandweer beschikbare ruimte noodzakelijk.

Vorig jaar zijn de andere gebruikers van gebouw De Noord, de bibliotheek en Welzijn Hoeksche Waard, verhuisd naar andere locaties. De brandweerpost wordt op een later tijdstip, net als de overige brandweerposten, overgedragen aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing zijn inmiddels gestart.

Na de zomer zal de verbouwde brandweerpost officieel worden geopend en wordt ook een open dag voor omwonenden en belangstellenden georganiseerd.Deel dit bericht met je vrienden!