logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Korendijk heeft Starterslening'
21jan 2015

Korendijk heeft Starterslening

De gemeente Korendijk maakt het voor starters mogelijk om, onder voorwaarden, een Starterslening af te sluiten. De gemeenteraad heeft een bedrag van € 200.000,- beschikbaar gesteld om starters te kunnen helpen bij het kopen van een eerste woning.

Wethouder Den Boer is zeer positief over deze ontwikkeling. “Met het instellen van de Starterslening hopen we jongeren in onze dorpen te behouden. Jongeren zijn belangrijk voor de vitaliteit van de kernen”.

In alle vier de kernen worden starterswoningen gebouwd. De Starterslening kan daarbij een middel zijn om een woning te kunnen kopen in één van de kernen van Korendijk. Overigens is het met de Starterslening ook mogelijk om een bestaande woning te kopen.

De Startersregeling is bedoeld voor starters op de koopwoningmarkt, dus ook mensen die in een huurwoning wonen kunnen gebruik maken van de regeling. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van de woning en de lening die de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

De eerste drie jaar betaalt de starter geen rente en aflossing. Pas vanaf het vierde jaar worden rente en aflossing in rekening gebracht, tenzij het inkomen van de starter nog niet toereikend is.

Meer informatie over de Starterslening en de voorwaarden waaraan de aanvrager aan moet voldoen, is te vinden op de website www.korendijk.nl of
www.Svn.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!