logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feestelijke middag voor bewoners appartementen Bernhardstraat'
17jan 2015

Feestelijke middag voor bewoners appartementen Bernhardstraat

In de Bernhardstraat in de Strijense Oranjewijk is het afgelopen jaar een fraai appartementencomplex gerealiseerd door HW Wonen. Eind november 2014 konden de woningen worden opgeleverd en ontvingen de eerste bewoners van het complex de 'officiële eerste sleutel' uit handen van wethouder Wilko van Tilborg.

Donderdagmiddag 15 januari had HW Wonen in Restaurant Het Plein een feestelijke middag georganiseerd voor alle bewoners.

Rond de dertig mensen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging en zij konden zodoende in 'Het Plein' genieten van een heerlijk dinerbuffet. Een dergelijke feestelijke afronding van recent opgeleverde nieuwbouw is voor de bewoners ook een mooie gelegenheid om in een ongedwongen sfeer eens beter met elkaar kennis te maken.

Dinsdagmiddag 10 december 2013 werden destijds onder grote belangstelling de twee eerste officiële palen geslagen voor twee fases van de nieuwbouw in de Oranjewijk. De directeur-bestuurder van HW Wonen, Ben Pluimer en wethouder Wilko van Tilborg zorgden er gezamenlijk voor dat deze gestadig in de Strijense bodem verdwenen.

De eerste paal werd toen ondermeer geslagen voor de nu opgeleverde, 20 huurappartementen op de hoek van het Stockholmplein/Bernhardstraat: 14 appartementen zijn voor starters, 4 voor doorstromers en 2 appartementen werden verhuurd in de vrije sector.

Met de oplevering van dit modern vormgegeven appartementencomplex is de totale renovatie van de Strijense Oranjewijk weer een flink stuk dichtbij gekomen. Er moet op diverse locaties nog wel herbestrating plaatsvinden, maar hiermee wordt in het vroege voorjaar (zeer waarschijnlijk maart) een begin gemaakt door de gemeente Strijen.

Alle bouwwerkzaamheden hebben uiteraard voor de nodige overlast gezorgd en Jeannet van Waterschoot, manager Vastgoed van HW Wonen, bedankte de aanwezige bewoners dan ook voor hun begrip en medewerking.

In het nieuwe appartementencomplex wonen nu merendeels jongeren, maar daarnaast ook enkele 55-plussers. Het is dus zeker qua leeftijd een gemengde groep die belangstelling had om in de nieuwbouw aan de Bernhardstraat te gaan wonen.

De Strijense Oranjewijk is grotendeels gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Na de Watersnoodramp van ‘53 werden zulke wijken vaak snel verder uitgebreid om het hoofd te bieden aan de 'woningnood'. Het ging om huizen die gebouwd werden in een andere tijd, waarin ook compleet andere eisen aan woningen en woonruimte werden gesteld.

Niet alle huizen zijn overigens afgebroken en vervangen. Een aanzienlijk deel is ook compleet gerenoveerd.Deel dit bericht met je vrienden!