logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
16jan 2015

Expositie Kunstprijs 2015 Binnenmaas

Sinds 2010 organiseert de Kunstcommissie uit naam van gemeente Binnenmaas de Kunstprijs Binnenmaas.

Om en om bezoekt de Kunstcommissie de eindexamenexposities van de Academie St. Joost in Breda en de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. Zij nomineren op persoonlijke titel de volgens hen meest getalenteerde kunstenaars.

Dit jaar exposeren jonge afgestudeerden van de Willem de Kooningacademie hun werk in de hal van het gemeentehuis.

Vorige week is begonnen met het opbouwen van de expositie. Over het werk van kunstenaar Dirk Hardy is discussie ontstaan. Dinsdag 13 januari 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders gesproken over de expositie voor de Kunstprijs 2015. Het college heeft unaniem besloten dat de twee in overleg met de kunstenaar op 7 januari niet opgehangen werken niet zullen worden teruggeplaatst.

Het college heeft daarbij geen oordeel over de kunstwerken op zich, maar kan zich voorstellen dat, mede gelet op de context van de regio Hoeksche Waard en de samenstelling van de bevolking van de gemeente Binnenmaas, deze afbeeldingen op een prominente plek bij de ingang van het gemeentehuis door sommigen als onnodig kwetsend kunnen worden ervaren.

De Kunstprijs 2015, bestaande uit een bedrag van € 1000,=, zal worden uitgereikt op 6 februari 2015. Het werk van fotograaf Dirk Hardy zal integraal onderdeel uitmaken van de genomineerde werken en ook worden opgenomen in de catalogus.

Na de uitreiking van de Kunstprijs 2015 wordt er  in afstemming met de Kunstcommissie geëvalueerd. Ook zal beleid worden ontwikkeld ten aanzien van kunstexposities in het gemeentehuis.Deel dit bericht met je vrienden!