logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Korendijk plaatst LED-verlichting'
19dec 2014

Korendijk plaatst LED-verlichting

Onlangs is in de Van Wassenhovenstraat in Nieuw-Beijerland en in de omgeving van de Beatrixlaan in Zuid-Beijerland nieuwe openbare verlichting aangebracht.

De gemeente Korendijk heeft hiermee een start gemaakt met een meerjarig vervangingsplan, waarbij de verouderde straatverlichting zal worden vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

De gemeenteraad heeft op 16 september 2014 ingestemd met het beleid- en beheerplan openbare verlichting 2014-2018. In dit plan zijn  de uitgangspunten voor het beheer, het onderhoud en de vervanging van de openbare verlichting in de komende jaren vastgelegd.

In de komende vijf jaren zullen er in de gemeente Korendijk circa 1.000 verouderde armaturen worden vervangen door LED  en circa 450 oude lichtmasten worden vernieuwd.

Met het vervangen van de verouderde straatverlichting door LED-verlichting levert de gemeente een belangrijke bijdrage op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Storing openbare verlichting

Ook heeft er in 2014 gezamenlijk met de overige Hoeksche Waardse gemeenten een aanbesteding voor het onderhoud en het beheer van de openbare verlichting plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot een andere onderhoudsaannemer.

Per 1 januari 2015 zal het onderhoud en beheer van de openbare verlichting worden uitgevoerd door een Nijkamp Aanneming B.V.

Inwoners van de gemeente Korendijk kunnen vanaf 1 januari 2015 storingen aan de openbare verlichting rechtstreeks melden aan Nijkamp via http://storing.moononline.nl/.

Naast de mogelijkheid om storingen online te melden kunnen inwoners ook telefonisch bij het bedrijf terecht via het telefoonnummer 076-581 06 58 (kantooruren) of 06-422 364 22 (spoed, buiten kantooruren).Deel dit bericht met je vrienden!