logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
09dec 2014

Extra parkeerplaatsen door bewonersinzet

In de professor Teldersstraat in Heinenoord wordt op verzoek van en samen met de bewoners extra parkeergelegenheid aangelegd. Op zaterdag 13 december kunnen bewoners letterlijk zelf een steentje bijdragen/leggen.

In Heinenoord is in de vorm van Buurt Bestuurt een groep mensen actief die structureel met de gemeente meedenkt om de leefbaarheid en de veiligheid in het dorp te vergroten.

Mede via deze groep is de gemeente geïnformeerd over de wens van bewoners van de Professor Teldersstraat om meer parkeerplaatsen in de buurt aan te leggen. De bewoners hebben hierbij niet alleen aangegeven dat die behoefte bestaat maar ook dat ze zelf willen meewerken aan de realisatie van de parkeervakken. Een mooi voorbeeld van participatie.

Omdat de gewenste parkeerplaatsen in een beschermingszone van de waterkering (voet van de dijk) liggen, was een vergunning nodig van het waterschap Hollandse Delta. Deze vergunning is nu verleend en dus kunnen de werkzaamheden van start.

De aannemer begint op 11 december met voorbereidende werkzaamheden. Op zaterdag 13 december worden de parkeerplaatsen aangelegd.

De omwonenden zijn hierover geïnformeerd en uitgenodigd op vrijwillige basis hun steentje bij te dragen aan de daadwerkelijke aanleg van de parkeerstrook.

Vanaf 9.00 uur mogen bewoners namelijk  de aannemer assisteren bij het leggen van grasbetonstenen. Wouter Joosten, wethouder verkeer, is hier bij aanwezig om ook een handje toe te steken.



Deel dit bericht met je vrienden!