logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
29nov 2014

Invulling locatie oude gemeentehuis ’s-Gravendeel

Gemeente Binnenmaas heeft gekozen voor het plan ‘Het Raadhof’ van ABB Ontwikkeling BV uit Sliedrecht voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentehuislocatie in ’s-Gravendeel.

Hiermee is de invulling van deze locatie aan de Korte Smidsweg 22 een stap dichterbij. Door de samenvoeging van de gemeenten Binnenmaas en ’s-Gravendeel is de locatie sinds 2010 niet meer in gebruik.

Verkoopprocedure

Een aantal maanden geleden is een verkoopprocedure gestart om invulling te vinden voor de locatie van het oude gemeentehuis. De gemeente heeft van verschillende partijen mooie plannen ontvangen.

Het plan van ABB voldeed het meest aan de beoordelingscriteria en past goed in de kwaliteit en sfeer van het dorpse en kleinschalige karakter van ’s-Gravendeel.

RoosRos Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen en Ars Virens stond ABB bij met een landschapsontwerp. Deze partijen zijn beiden afkomstig uit de Hoeksche Waard.

De voorgestelde ontwikkeling in Het Raadhof bestaat uit woningtypen voor verschillende doelgroepen, waaronder diverse rijwoningen, twee- en drie-onder-één-kapwoningen.

Vervolg

In de komende periode zal de contractvorming tussen gemeente Binnenmaas en ABB verder tot stand komen. Begin volgend jaar informeren de gemeente en ABB omwonenden en geïnteresseerden nader over het plan. Met de huidige inzichten kan de verkoop medio 2015 starten.

Op www.binnenmaas.nl (onder ‘Wonen en Leven / Bouwprojecten / ’s-Gravendeel / Voormalig gemeentehuis ’s-Gravendeel’) kunt u het laatste nieuws over de ontwikkeling op deze locatie volgen.Deel dit bericht met je vrienden!