logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25nov 2014

Eerste sleutels voor bewoners appartementen Bernhardstraat

In de Oranjewijk in Strijen is de afgelopen twee jaar volop gebouwd. HW Wonen realiseert in deze wijk, die tot aan 2012 nog grotendeels bestond uit relatief oudere woningen, diverse typen nieuwbouwwoningen. Afgelopen maandag 24 november 2014 werd met het uitreiken van de eerste sleutels aan de bewoners van de nieuwe appartementen aan de Bernhardstraat een volgende fase van de renovatie van deze wijk afgesloten.

Een klein jaar geleden, op dinsdagmiddag 10 december 2013 werden onder grote belangstelling de twee eerste officiële palen geslagen voor twee fases van de nieuwbouw in de Oranjewijk. De directeur-bestuurder van HW Wonen, Ben Pluimer en wethouder Wilko van Tilborg zorgden er destijds gezamenlijk voor dat deze gestadig in de Strijense bodem verdwenen. De eerste paal werd toen ondermeer geslagen voor de nu opgeleverde 20 huurappartementen op de hoek van het Stockholmplein en de Bernhardstraat: 14 appartementen zijn bestemd voor starters, 4 voor doorstromers en 2 appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Wethouder Wilko van Tilborg was afgelopen maandag de 24-ste november opnieuw aanwezig, maar nu om de officiële eerste sleutels te overhandigen aan mevrouw McDonnell. 'Er komen flink wat jongeren in deze appartementen wonen en daar zijn wij uiteraard blij mee. Het is voor de gemeente goed als jongeren er voor kiezen om niet weg te trekken. En met deze appartementen is er ook weer een ruimer aanbod aan woningen voor jongeren en starters in Strijen', aldus de wethouder. De nieuwe bewoners van de appartementen aan de Bernhardstraat ontvingen van HW Wonen nog fraaie bloemen en uiteraard kreeg iedereen even uitleg over de woningen van HW Wonen-medewerksters.

Aan de Julianastraat en de Bernhardstraat werden eerder dit najaar 24 koopwoningen (waarvan 8 in koopgarant) opgeleverd. Fraaie herenhuizen, ruime hoekwoningen en tussenwoningen. Ook deze huizen hadden weer de kenmerkende oranje voordeuren, waardoor ze een kleurrijke 'link' vormen met de oorsprong van de Oranjewijk (uiteraard verwijzen de straatnamen naar leden van het Koninklijk huis). En afgelopen zomer werden in de Margriet-, Marijke- en Groene Kruisstraat al 17 stuks grond gebonden seniorenwoningen opgeleverd. De renovatie van de Oranjewijk heeft nu duidelijk vorm gekregen. Rond maart 2015 vindt nog herbestrating plaats in de Julianastraat, waar het asfalt uiteindelijk weer vervangen moet worden door 'gewone' bestrating. De Strijense Oranjewijk is grotendeels gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Na de Watersnoodramp van ‘53 werden dergelijke wijken vaak snel verder uitgebreid om het hoofd te bieden aan de 'woningnood'. Het ging hier in beide gevallen om huizen die gebouwd werden in een andere tijd, waarin ook compleet andere eisen aan woningen en woonruimte werden gesteld. Verleden jaar en begin dit jaar werden ook al veel woningen in de Oranjewijk gerenoveerd door HW Wonen.Deel dit bericht met je vrienden!