logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
31okt 2014

Gemeenteraad Strijen wil Bovenweg afsluiten

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 28 november 2014 heeft de voltallige gemeenteraad van Strijen een motie over het afsluiten van de Bovenweg aangenomen. Het voorstel werd ingebracht door de partijen GroenLinks en VVD.

Vooral de fractie van GroenLinks ergert zich al jaren groen en geel over de veiligheid van de Bovenweg. Een smal polderweggetje dat dagelijks gebruikt wordt door tientallen Strijense scholieren.

Er ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties wanneer fietsers en auto’s elkaar moeten passeren. ,,Daar is eigenlijk onvoldoende ruimte voor,’’ zo stelde de fractievoorzitter van GroenLinks, Leen Bouman, dinsdagavond.

Gezien de komende wintermaanden en de langere duisternis in de vroege ochtend, zullen er ongetwijfeld weer vele onveilige situaties ontstaan. De gemeenteraad wil niet wachten op het moment dat het goed verkeerd gaat, en doet met de motie een dringend appèl op wegbeheerder Waterschap Hollandse Delta.

,,Zij zijn eigenaar van de weg en kunnen hem als enige afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Wij hebben als gemeente de afgelopen jaren dit al meerdere keren aangekaart bij het Waterschap. Maar tot nu toe telkens nul op het rekest gekregen,’’ aldus wethouder openbare ruimte, Wilko van Tilborg.

Blij met deze ferme uitspraak en helder motie van de raad gaat Van Tilborg binnenkort opnieuw het overleg aan met het Waterschap over de Bovenweg.Deel dit bericht met je vrienden!