logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
20okt 2014

Feestelijke oplevering nieuwbouw Oranjewijk Strijen fase 1B

In de Oranjewijk in Strijen wordt momenteel nog volop gebouwd. HW Wonen realiseert in deze wijk, die tot aan 2012 nog grotendeels bestond uit relatief oudere woningen, diverse typen nieuwbouwwoningen. Afgelopen donderdag 16 oktober 2014 werd de oplevering van de woningen die horen bij fase 1b feestelijk gevierd met een heerlijk buffet in Chinees Indisch Restaurant De Kul. Tientallen bewoners van de recent opgeleverde nieuwbouw werden hier verwend door eigenaresse Funny K. Chan.

Aan de Julianastraat en de Bernhardstraat zijn nu 24 koopwoningen (waarvan 8 in koopgarant) gerealiseerd: fraaie herenhuizen, ruime hoekwoningen en tussenwoningen. De woningen hebben een mooie vormgeving, zijn ruim opgezet en uitstekend afgewerkt met dezelfde materialen als welke gebruikt zijn bij de eerdere nieuwbouwwoningen in deze wijk. Ook deze huizen hebben weer de kenmerkende oranje voordeuren, waardoor ze een kleurrijke 'link' vormen met de oorsprong van de Oranjewijk (uiteraard verwijzen de straatnamen naar leden van het Koninklijk huis). Er zijn nog slechts 2 woningen te koop (huisnummer 31 in de Julianastraat en nummer 28 in de Bernhardstraat) en alle huurwoningen zijn reeds bewoond. MarQuis Makelaars verzorgt de verkoop van nog beschikbare woningen.

Karakter blijft behouden
Eerder dit jaar werden in de Margriet-, Marijke- en Groene Kruisstraat al 17 stuks grondgebonden seniorenwoningen opgeleverd. Hetzelfde type woning als de reeds in 2013 opgeleverde huizen in de Achterstraat. Deze woningen worden door veel nieuwe bewoners ervaren als mooie, ruime behuizing, waar het goed wonen is. Los van de huidige werkzaamheden, die her en der uiteraard voor enige overlast zorgen, is het de bedoeling dat de Oranjewijk de gezellige en karaktervolle buurt blijft die het de afgelopen decennia is geweest. Rond maart 2015 vindt nog herbestrating plaats in de Julianastraat, waar het asfalt uiteindelijk weer vervangen moet worden door 'gewone' bestrating. Net zoals veel zogenaamde 'Oranjewijken' in deze regio, is de Strijense Oranjewijk grotendeels gebouwd na de Tweede Wereldoorlog.

Ruime opzet, duurzame materialen
Na de Watersnoodramp van ‘53 werden dergelijke wijken vaak snel verder uitgebreid om het hoofd te bieden aan de 'woningnood'. Het ging hier in beide gevallen om huizen die gebouwd werden in een andere tijd, waarin ook compleet andere eisen aan woningen en woonruimte werden gesteld. Verleden jaar en begin dit jaar werden ook al veel woningen in de Oranjewijk gerenoveerd door HW Wonen. In delen van de wijk is door de gemeente nu een begin gemaakt met de realisatie van extra parkeerruimte. Ook zal er wat extra groen in de wijk komen. Voor alle relevante informatie over de nieuwbouw in de Strijense Oranjewijk kan men de website van HW Wonen raadplegen: http://www.hwwonen.nl/Deel dit bericht met je vrienden!