logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Strijen krijgt een Idylle'
16okt 2014

Strijen krijgt een Idylle

Aan de Hilsondusstraat in Strijen wordt binnenkort een stuk grond ingezaaid met een duurzaam bloemenmengsel. Op die manier moet er een zogenaamde Idylle ontstaan voor vlinders, bijen én mensen.

Bloeiende bloemen zijn van levensbelang voor vlinders en bijen. Er zijn echter steeds minder bloemrijke velden te vinden. In Strijen komt daar verandering in. Er wordt hard gewerkt aan een Idylle. Een rustige plek vol bloemen waar vlinders en bijen gedijen, en mensen kunnen wandelen. Op 23 oktober is er in het gemeentehuis een voorlichtingsavond over deze Idylle.

Gesteund door de Nationale Postcodeloterij zorgen De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging voor steeds meer Idylles in het Nederlandse landschap. In Strijen wordt, in samenwerking met het Hoekschewaards Landschap, een kleine hectare aan de Hilsondusstraat ingezaaid met een duurzaam bloemenmengsel dat aantrekkelijk is voor vlinders en bijen.

Op de voorlichtingsavond 23 oktober aanstaande, van 20.00 tot 21.00 uur, komen geïnteresseerden alles te weten over de Idylle langs de Hilsondusstraat. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis.

Meer informatie over Idylles is te vinden op de website www.vlinderstichting.nl/idylle.Deel dit bericht met je vrienden!