logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
16okt 2014

Strijen pakt konijnenprobleem aan

Het college van de gemeente Strijen geeft een valkerij opdracht de overlast door konijnen op de sportvelden van de voetbalvereniging aan te pakken. De laatste tijd hebben de holengravers veel schade toegebracht aan de velden.

Uit klachten van de voetbalvereniging Strijen blijkt dat al in de zomer van 2013 bij de voetbalvelden konijnen zijn waargenomen. Dit bleef echter beperkt tot de aangrenzende terreinen.

,,Dit jaar is dat helaas anders. De konijnen hebben inmiddels voor aanzienlijke schade gezorgd. Als gevolg van vraat- en graaf activiteiten is het gras op veel plekken beschadigd. Het is niet moeilijk voor te stellen dat de sporters hier veel last van hebben en zich door de gegraven gaten ernstig kunnen blesseren,’’ aldus VV Strijen-voorzitter Hans van der Kellen in een reactie.

Vandaar dat de hulp wordt ingeroepen van een valkerij die gespecialiseerd is in het geven van voorlichting over roofvogels en schade en overlast bestrijding van konijnen en verschillende vogelsoorten. Bij de bestrijding in Strijen wordt gebruik gemaakt van een havik.

Faunabeheereenheid Zuid-Holland heeft de gemeente Strijen een volledige ontheffing gegeven voor de bestrijding van de konijnen.Deel dit bericht met je vrienden!