logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
05okt 2014

Gemeentelijke erepenning voor dhr. Den Hartog

Zaterdag 4 oktober ontving de heer J. den Hartog de erepenning van de gemeente Strijen. De 82-jarige Strijenaar is onder meer al 40 jaar vrijwilliger bij de Zieken en Bejaarden Omroep (ZEBO).

Gezien zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de medemens in zowel lokale als regionale activiteiten komt de heer Jo den Hartog in aanmerking voor de gemeentelijke erepenning.

Veertig jaar geleden was hij het die de Zieken en Bejaarden Omroep (ZEBO) oprichtte. De bejaardenhuizen in Strijen, ’s-Gravendeel en Puttershoek zijn op de omroep aangesloten. Zo kunnen de ouderen iedere zaterdag genieten van geestelijke liederen, die aangevraagd zijn of vanuit de studio worden aangeboden. Van maandag tot en met vrijdag worden dagelijks tussen 11.00 en 12.00 uur gezellige liedjes van vroeger uitgezonden.

Van 1967 tot en met 1997 was de tachtiger tevens nog voorzitter van het Christelijk Gemengd Koor. De heer Den Hartog kreeg voor die dertig jaar, én zijn bemoeienissen bij de ZEBO, op 22 november 1997 een koninklijke onderscheiding.

Zaterdag 4 oktober vierde de ZEBO haar veertigjarig bestaan in de grote zaal van zorgcentrum De Hoge Weide. Wethouder Geràldo Janssen brak bij de festiviteiten in om Jo den Hartog de erepenning van de gemeente Strijen te overhandigen.Deel dit bericht met je vrienden!