logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25sep 2014

Strijen stelt Stedin aansprakelijk

In een brief aan Stedin, stelt de gemeente Strijen het bedrijf aansprakelijk voor alle geleden materiële en immateriële schade, voortkomende uit de nog altijd voortdurende storing aan de openbare verlichting in de Vogelbuurt.

Zondag 21 september 2014, heeft de gemeente Strijen op eigen initiatief mobiele noodverlichting in de Vogelbuurt geplaatst. ,,En uiteraard verhalen we alle gemaakte kosten op Stedin. Het is ongehoord hoe de gemeente Strijen en haar inwoners weer behandeld worden door dit bedrijf. De ene na de andere belofte wordt gedaan, maar de afspraken nakomen, ho maar. Ongelofelijk dit,’’ aldus de zichtbaar gepikeerde wethouder Wilko van Tilborg.

Alweer een week geleden begaf de straatverlichting het in de Vogelbuurt in Strijen. Vervolgens zijn dagelijks monteurs van Stedin bezig geweest met de storing. Telkens werd de gemeente Strijen te kennen gegeven dat de problemen waren opgelost. Maar even zoveel keren doofden de staatlantaarns rond middernacht. Met als gevolg dat onder andere inwoners zich steeds onveiliger gingen voelen.

Om die reden is eind vorig week Stedin gewezen op het feit dat bij dergelijke complexe storingen noodverlichting aangebracht dient te worden. Ook bij die actie liet de netbeheerder het afweten, waardoor de gemeente Strijen inmiddels op eigen initiatief zes mobiele noodverlichtingsinstallaties heeft geplaatst in de wijk. Uiteraard op kosten van Stedin.Deel dit bericht met je vrienden!