logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
29aug 2014

Eerste palen de grond in voor appartementen en Lidl supermarkten

Donderdag 28 augustus was een feestelijke dag in Strijen, want op de bouwlocatie aan de Trambaan werden maar liefst twee eerst palen geslagen. Eentje voor het nieuwe appartementencomplex 'Striene' en één voor de nieuwe Lidl supermarkt. De appartementen zijn allen bestemd voor de verhuur.

De eerste paal voor de 18 huurappartementen werd geslagen door Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen en wethouder Van Tilborg. Voor de eerste paal voor de Lidl supermarkt nam de heren A.J. en C.B. de Man de honneurs waar. De appartementen en de supermarkt worden ontwikkeld op de locatie waar vroeger een (voormalig) schoolgebouw en een gymzaal stonden. De supermarkt wordt door HW Beheer ontwikkeld voor Lidl Nederland GmbH. Het is vooralsnog de verwachting dat de appartementen ergens in het derde kwartaal van 2015 kunnen worden opgeleverd.

Bouw door lokale aannemer
De supermarkt kan naar verwachting al eerder worden opgeleverd. De bouw van het gehele project komt voor rekening van een lokale aannemer, namelijk de firma P&G Hoogwerff BV uit Strijen. BT Architecten uit Breda 'tekende' voor het ontwerp. Met deze nieuwe huurappartementen maken HW Wonen en de gemeente Strijen verder werk van de vernieuwing in dit deel van het dorp. Er wordt op bijna letterlijk een steenworp afstand namelijk ook al volop gebouwd in de aangrenzende 'Oranjewijk'. Ondermeer in de Julianastraat en Bernhardstraat verrijzen momenteel nieuwbouwwoningen. En in de Margrietstraat, Marijkestraat en Groene Kruisstraat zijn recent nieuwe seniorenwoningen opgeleverd.

Huurappartementen nabij oude centrum
De 18 huurappartementen die bij de Trambaan zullen verrijzen zitten wat betref de huurprijs tot aan de zgn. 'liberalisatiegrens'. Dit wil zeggen dat deze onder de huurtoeslag grens zitten. Ze zijn vlakbij het oude centrum van het dorp gesitueerd. Op loopafstand zijn alle voorzieningen aanwezig. De ruime appartementen zijn van alle gemakken voorzien en zijn derhalve ook prima geschikt voor 55 plussers. Na het slaan van de eerste palen werden alle genodigden nog getrakteerd op een hapje en een drankje in Salvatori. Zowel de gemeente Strijen als HW Wonen zijn ingenomen met dit nieuwe project in het centrum van het dorp. Wethouder Van Tilborg gaf in zijn toespraak aan dat met de ontwikkeling van deze nieuwbouw Strijen eindelijk ook weer een tweede supermarkt krijgt. Beide partijen waren ook blij met de rol die H.W. Beheer in de realisatie van de supermarkt heeft gespeeld. Zowel de nieuwe (huur)appartementen als de nieuwe supermarkt leveren een bijdrage aan de structurele leefbaarheid in het dorp.Deel dit bericht met je vrienden!