logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
22aug 2014

Nieuwe openingstijden Bibliotheek

Per 1 september 2014 vernieuwt de Bibliotheek Hoeksche Waard haar openingstijden. In tijden van bezuiniging blijft de Bibliotheek Hoeksche Waard werken aan vernieuwing en optimalisatie van haar dienstverlening.

De recent ingevoerde reorganisatie, als gevolg van de gemeentelijke bezuinigingen, resulteert in een vermindering van de Bibliotheek uitleenuren. Een belangrijke aanleiding voor het wijzigen in de openingstijden.

Daarnaast zijn de nieuwe openingstijden ook ingegeven door het klantenonderzoek – het biebpanel – en het streven naar uniforme openingstijden voor alle bibliotheekvestigingen binnen de Hoeksche Waard.

Er is gekozen voor meer self service, full- en low service uren.

Door middel van self service kunnen klanten gebruiken maken van de voorzieningen die beschikbaar zijn, zoals gratis WIFI, de werk/computerplekken, de kranten en tijdschriften, zelfstandig innemen en uitlenen van boeken etc, de betaalautomaat of een kopje koffie/thee drinken.

Tijdens de full service uren is er ook een bibliotheekmedewerker aanwezig die informatie en advies kan geven. Bij low service uren is er tijdelijk geen medewerker aanwezig, bijvoorbeeld tijdens eetpauze.

Dienstverlening richting onderwijs wordt verder uitgebreid, de Bibliotheek als organisator/penvoerder van het plan Cultuureducatie met Kwaliteit 2013-2016 voor het primair onderwijs en maatwerk voor Voortgezet Onderwijs.

Tevens wordt er veel samengewerkt met verschillende partners vanuit ‘het Pact van de Waard’ zoals bijvoorbeeld Pameijer organisator van het Leesterras. Het leesterras, De Bibliotheek als de huiskamer van het dorp.

Mediawijsheid mag binnen de Bibliotheek, anno 2014 niet ontbreken. Zonder digitale vaardigheden kunnen we ons in de huidige maatschappij niet meer handhaven. Denk aan een digitaal loket, winkelen op het internet, sociale media, online betalen etc.

Middels mediacoaches, verschillende workshops en ‘vraagbaak’ breidt de Bibliotheek haar mediawijsheid dienstverlening verder uit. Digitale vaardigheden verbeteren en/of vergroten is nu voor alle Hoeksche Waarders van jong tot oud binnen handbereik.

Bibliotheekleden en soms ook ‘niet-leden’ kunnen gebruik maken van verschillende ‘online’ diensten van de Bibliotheek, waaronder online zoeken in de catalogus, titels reserveren of verlengen, digitale lees- en luisterboeken lenen, gebruik maken van de vakantiebieb.nl etc.

Natuurlijk is er ook een speciale app voor online dienstverlening. De Bibliotheek Wise App is gratis te downloaden vanuit de AppStore of GooglePlay.

‘Veranderingen in de huidige maatschappij maken dat we onze sociale, culturele en educatieve dienstverlening verder uitbreiden. Zo creëren we een Bibliotheek anno nu en kunnen we sneller aansluiten en meebewegen waar nodig,’ aldus Marieke Montenarie, directeur Bibliotheek Hoeksche Waard.

Voor meer informatie over de Bibliotheek en openingstijden bezoek onze website www.bibliotheekhoekschewaard.nl.

Langskomen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld tijdens de feestelijke woensdagmiddag van 3 september in de vestiging in de buurt.

Klik hier voor een document met de openingstijden



Deel dit bericht met je vrienden!