logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Overeenkomst Landgoed Bonaventura Maasdam ondertekend'
15aug 2014

Overeenkomst Landgoed Bonaventura Maasdam ondertekend

Op donderdag 14 augustus 2014 ondertekenden wethouder Van Etten van gemeente Binnenmaas en de heer Pasman een anterieure exploitatieovereenkomst. Hiermee is een stap gezet op weg naar realisatie van de bouw van het Landgoed Bonaventura aan de Oud-Bonaventurasedijk in Maasdam.

De heer Pasman heeft plannen om een landgoed te ontwikkelen met maximaal drie woningen. Een deel van het landgoed wordt openbaar toegankelijk voor publiek.

Om de bouw van het landgoed mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Een voorontwerpbestemmingsplan heeft inmiddels ter inzage gelegen.

In een zogenaamde anterieure overeenkomst zijn nu afspraken gemaakt over de voorwaarden die aan het bouwplan worden gesteld, zoals de voorwaarden voor het landgoed, de planning, het voorkomen van schades en het beperken van overlast, de planologische procedures, (fonds)bijdragen en andere gebruikelijke bepalingen.

Nu de anterieure overeenkomst ondertekend is, zal over enkele weken het ontwerpbestemmingsplan door het college worden vastgesteld en daarna zes ter inzage worden gelegd.

Een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst ligt vanaf 25 augustus zes weken ter inzage op het gemeentehuis.Deel dit bericht met je vrienden!