logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
02jul 2014

Eerste sleutels bewoners Margrietstraat in Strijen

In de Oranjewijk in Strijen wordt op dit moment volop gebouwd. HW Wonen laat in deze wijk, die nog grotendeels bestond uit relatief oudere woningen, diverse typen nieuwbouwwoningen realiseren. Afgelopen dinsdag 1 juli 2014 ontvingen de bewoners van de zojuist opgeleverde woningen in de Margrietstraat hun sleutels. De Marijkestraat volgt op 8 juli en de Groene Kruisstraat op 15 juli.

De nieuwbouw in de wijk wordt in drie fases uitgevoerd, om te beginnen met de Julianastraat en de Achterstraat (fase 1A). Deze huizen zijn in 2013 reeds opgeleverd. Aan de Margrietstraat, Marijkestraat en de Groene Kruisstraat zijn in totaal 17 grondgebonden seniorenwoningen gebouwd, dezelfde typen als de reeds opgeleverde woningen aan de Achterstraat. Deze zijn inmiddels allemaal toegezegd aan passende kandidaten. Er komt meer parkeergelegenheid in de Oranjewijk. Los van toekomstige werkzaamheden, die her en der uiteraard voor enige overlast zorgen, is het de bedoeling dat de Oranjewijk de gezellige en karaktervolle buurt blijft die het de afgelopen decennia is geweest. Net zoals veel zogenaamde 'Oranjewijken' in onze regio, is de Strijense Oranjewijk grotendeels gebouwd na de Tweede Wereldoorlog.

Ruime opzet, duurzame materialen
Na de Watersnoodramp van "53 werden dergelijke wijken vaak snel verder uitgebreid om het hoofd te bieden aan de 'woningnood'. Het ging hier in beide gevallen om huizen die gebouwd werden in een andere tijd, waarin ook compleet andere eisen aan woningen en woonruimte werden gesteld. De nieuwe woningen zijn fraai vormgegeven, ruim en licht, en ze zijn uitstekend afgewerkt met degelijke, duurzame materialen. De 17 huizen aan de Margrietstraat, Marijkestraat en de Groene Kruisstraat zijn van hetzelfde type als de reeds opgeleverde woningen aan de Achterstraat.

Aan de Julianastraat en de Bernhardstraat komen 24 koopwoningen (waarvan 8 in koopgarant) van dezelfde typen als gebouwd in fase 1A: fraaie herenhuizen, ruime hoekwoningen en tussenwoningen. Ook deze woningen hebben een mooie vormgeving, zijn ruim opgezet en uitstekend afgewerkt met dezelfde materialen, als die gebruikt zijn bij de overige nieuwbouwwoningen in deze wijk. Van de 24 woningen zijn er nog slechts 4 te koop. Eerder werden ook al veel woningen in de Oranjewijk gerenoveerd door HW Wonen. In delen van de wijk is door de gemeente reeds een begin gemaakt met de realisatie van extra parkeerruimte. Voor alle relevante informatie over de nieuwbouw in de Strijense Oranjewijk kan men de website van HW Wonen raadplegen: http://www.hwwonen.nl/Deel dit bericht met je vrienden!