logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
24jun 2014

Zonnepanelen voor huurders HW Wonen

In het kader van het HW Wonen Duurzaamheidsbeleid heeft HW Wonen samen met partner Qsolar een pilot project gelanceerd, waarbij huurders in aanmerking komen voor zonnepanelen op hun woning. Maandag 23 juni 2014 werd de eerste huurwoning met zonnepanelen in Oud-Beijerland opgeleverd.

Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepanelen installatie levert duurzame elektrische stroom, zodat we bij kunnen dragen aan een beter milieu. In het kader van het HW Wonen Duurzaamheidsbeleid is HW Wonen daarom samen met samenwerkingspartner Qsolar (www.qsolar.nl) in april van dit jaar een pilot project gestart. Jaarlijks wil men namelijk 200 huurwoningen selecteren die in aanmerking komen voor zonnepanelen. De uitgangspunten voor deze selectie zijn onder andere de gunstige ligging en de onderhoudsstaat van het dak van de woning. Het project kon uitgevoerd worden als minimaal 10% van de geselecteerde huurders daadwerkelijk de zonnepanelen wilde laten plaatsen. Dit is behaald, want 23 huurders wilden graag de zonnepanelen op het dak van hun woning laten plaatsen.

Vanaf 16 juni worden nu door Qsolar de zonnepanelen op de daken geplaatst. De eerste woning die kon worden opgeleverd was die van de heer M. Weeda in de v. Ostadestraat te Oud-Beijerland. Namens HW Wonen was manager Vastgoed Jeannet van Waterschoot aanwezig en namens Qsolar Marcel Berkhout. Samen met dhr. Weeda werd even stil gestaan bij dit heugelijke moment. Uit handen van Jeannet van Waterschoot en dhr. Berkhout ontvingen hij en zijn echtgenote bovendien twee fraaie boeketten bloemen. Dhr. Weeda was enthousiast over de zonnepanelen en was blij dat zijn buren dit inmiddels ook waren. Inmiddels liggen dan ook op een tweede woning in de v. Ostadestraat zonnepanelen op het dak. En ook in de aangrenzende v. Goyenstraat wordt druk gewerkt momenteel.Deel dit bericht met je vrienden!