logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Naam Dorpshuis Streona onthuld'
23jun 2014

Naam Dorpshuis Streona onthuld

Dinsdag 10 juni 2014 is de nieuwe naam voor het dorpshuis van Strijen onthuld: Dorpshuis Streona.

Enkele maanden geleden is een prijsvraag uitgeschreven waarbij inwoners namen konden indienen voor het nieuwe dorpshuis aan het Stockholmplein. Drie personen kwamen met de naam Streona.

,,We kregen overigens best veel suggesties aangeleverd. Heel uiteenlopend ook. Diverse mensen vonden dat het maar gewoon Dorpshuis moest blijven. Maar toevallig of niet, drie inwoners kwamen met dezelfde naam: Streona. Dus ik denk dat deze naam bij velen wel de goedkeuring kan wegdragen,'' sprak wethouder Wilko van Tilborg tijdens de onthulling gisterenmiddag.

De naam Streona werd aangedragen door Adriaan Hollemans, Marc van der Stelt en Cora Mast. Zij waren ook bij de bekendmaking van de nieuwe naam aanwezig. Sterker nog, gedrieën mochten zij de naam onthullen door het wegtrekken van een zeil dat over het bouwbord hing. Applaus volgde.

Als dank ontvingen ze nog een fraaie bos bloemen uit handen van de wethouder. ,,Zo en nu maar snel beginnen met de verbouwing,'' aldus Van Tilborg.

Het dorpshuis van Strijen ligt aan de vroegere loop van de rivier Streona. In die dagen stond het gebied en waarschijnlijk ook het dorp bekend als Streona. Met de keuze voor deze historische benaming blijft weer een stukje erfgoed behouden voor de gemeente.Deel dit bericht met je vrienden!