logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
12jun 2014

5000 euro voor Roparun na bezorging Jubileumboeken

Donderdagochtend 12 juni was een feestelijke ochtend voor de vertegenwoordigers van de Stichting Hoeksche Waard Runners en de verschillende regionale Roparun teams. Zij waren uitgenodigd in het kantoor van HW Wonen in Oud-Beijerland om uit handen van directeur-bestuurder Ben Pluimer een cheque in ontvangst te nemen.

Onder begeleiding van de Stichting Hoeksche Waard Runners hebben de Roparun teams namelijk de bezorging voor hun rekening genomen van de 10.000 'jubileumboeken' van HW Wonen. Dit fraaie boekwerk, getiteld; '100 jaar thuis in de Hoeksche Waard' heeft HW Wonen laten vervaardigen als cadeau voor haar huurders in het jubileumjaar. Enkele weken geleden hebben de Roparun teams (DriemTeam Strien uit Strijen, Run For Live uit Mijnsheerenland, Team Korendijk, Team Numansdorp, Time is Running uit Mijnsheerenland, We Move uit Maasdam, Team 0186 en Team Oud-Beijerland) de boeken bezorgd. Een pittige klus, want de jubileumboeken zijn gedrukt op een hoogwaardige kwaliteit papier en hebben een harde omslag. Inclusief de cartonnen verpakking woog een boek ruim een pond. Op 12 juni volgde dan de 'beloning' voor het bezorgen van het boek. De vertegenwoordigers van de Roparun teams en de Stichting Hoeksche Waard Runners mochten uit handen van directeur-bestuurder Ben Pluimer van HW Wonen een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen voor de Roparun. Alle aanwezigen kregen ook nog een exemplaar van het boek.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel 'een avontuur voor het leven' genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het Roparun motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". De afgelopen 22 edities van de Roparun is al meer dan 57 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. Dit jaar was de Roparun alweer toe aan de 23ste editie. Een Roparun team bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.Deel dit bericht met je vrienden!