logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
30mei 2014

Voorspoedige bouw Beatrixlaan gevierd

Dinsdag 27 mei 2014 was het een feestelijke middag voor iedereen die betrokken is bij de nieuwbouw aan de Beatrixlaan in Zuid-Beijerland. Grenzend aan de uitgestrekte polders realiseert HW Wonen daar 12 eengezinswoningen. De toekomstige bewoners werden in de Eendrachtshoeve getrakteerd op een hapje en een drankje.

Het nieuwbouwproject bleek een schot in de roos te zijn, want vrijwel direct na de start waren alle 12 woningen al verkocht. Het gaat om 10 woningen die vallen onder de zgn. Koopgarant-voorwaarden en 2 die in de vrije verkoop zijn verkocht. De aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding en de locatie zorgden voor veel belangstelling en er volgde dus een bijzonder snelle verkoop van de 12 woningen.

Betaalbare woningen
De buitenste hoekwoningen waren bestemd voor de vrije verkoop (bouwnummer 1 en 12). Deze beschikken op de begane grond over een ruime, uitgebouwde woonkamer met openslaande deuren naar de tuin en een open keuken. De garage is aangebouwd aan de woning. De 'tussenwoningen' (acht in totaal) zijn ook ruim opgezet. Bij deze woningtypen is de woonkamer eveneens voorzien van openslaande deuren naar de tuin en is er een open keuken op de begane grond. De totale lengte is alleen iets korter.

Leefbaarheid
De verkoop van de nieuwbouw in de Beatrixlaan was in handen van Veldhoen & Romeijn Makelaardij uit Oud-Beijerland. Alle partijen zijn uiteraard ingenomen met de snelle verkoop van dit nieuwbouwproject in Zuid-Beijerland. Het geeft een duidelijke indicatie dat er voor betaalbare woningen, ook in kleinere dorpen, zeker (weer) een markt is. Voor HW Wonen is het belangrijk dat men via dit soort projecten een structurele bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid in de wat kleinere kernen. Wethouder Den Boer van Korendijk gaf in zijn toespraak aan blij te zijn dat zoveel jongeren de keuze hadden gemaakt om in Zuid-Beijerland te gaan wonen. Hij sprak de hoop uit dat meer jongeren en jonge gezinnen interesse tonen in de nieuwbouw die de komende tijd in de vier kernen van Korendijk gerealiseerd wordt.Deel dit bericht met je vrienden!