logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Huldiging Nederlands kampioen luchtgeweerschieten'
16mei 2014

Huldiging Nederlands kampioen luchtgeweerschieten

Donderdagavond, 15 mei 2014 huldigde de nieuwbakken wethouder van Strijen, Paulien Tanja, een kersverse Nederlands kampioen uit haar woonplaats. De 14-jarige Judith Aardoom werd onlangs de beste van het land in haar sport luchtgeweerschieten.

Ze is zo op het eerste gezicht een pittige tante. Judith Aardoom laat niet met zich sollen en is de nuchterheid zelve. Een karaktertrek die haar ongetwijfeld nu al op zo’n jonge leeftijd zover heeft gebracht. Nederlands kampioen word je nu eenmaal niet zomaar. Daar komt heel wat bij kijken.

,,Je moet je vooral goed kunnen concentreren en je kunnen afsluiten van je omgeving,’’ vertelt Judith, terwijl ze een indrukwekkend 1300 euro kostend luchtgeweer aan de schouder zet.

Ook wethouder Paulien Tanja was onder de indruk van de prestaties van de nog jonge Strijense. ,,Ik heb begrepen dat je pas vier jaar aan deze sport doet, en nu al Nederlands kampioen bent. Wat ontzettend knap. Mijn complimenten en felicitaties zijn hier zeker op zijn plaats.’’

Tijdens de kampioenschappen in het verre Hoogeveen, bleef Judith Aardoom de concurrentie uiteindelijk juist 1,2 punten voor. Genoeg om de titel mee terug te nemen naar schietvereniging De Vrijheid Strijen, waarvan ze lid is.

,,Ik hoop voor je dat dit pas het begin is, en wens je enorm veel succes bij het verder uitoefenen van je sport. Want ik verwacht dat je hier nog wel even mee door wilt gaan,’’ aldus Tanja.

Het triggert de ambitieuze Judith meteen. ,,Jazeker. Als het even kan hoop ik op een gegeven moment toch wel naar de Olympische Spelen te kunnen.’’

We zullen de prille Nederlands kampioen de komende tijd goed in de gaten blijven houden…Deel dit bericht met je vrienden!