logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25apr 2014

Aandacht voor situatie Glaucio

Graag vragen wij uw aandacht voor Glaucio, 12 jaar, voetballer bij SV Blerick.

Glaucio is in Nederland (Heerenveen) geboren. Zijn ouders zijn destijds het militaire regime in Angola ontvlucht en wonen al ruim 13 jaar in verschillende AZC’s in Nederland in afwachting van het besluit over hun asiel aanvraag.

Zij wonen sinds januari 2013 in het AZC in Venlo. Glaucio is sinds die tijd lid van SV Blerick en speelt in onze D1. Zijn vader Luciano is de vaste grensrechter van dit elftal.

We hebben Glaucio en Luciano leren kennen als fijne, uiterst beleefde en correcte mensen die door weer en wind 3x per week met de fiets van het AZC naar SV Blerick komen. Zij zijn reeds goed geïntegreerd, spreken goed Nederlands en vertegenwoordigen het “ouder-kind-samenlid” beleid dat enkele jaren geleden zijn intrede heeft gedaan bij SV Blerick.

De asiel aanvraag procedure loopt nu op zijn eind en de uitkomst daarvan is op dit moment nog zeer onzeker. De kans dat Glaucio, 12 jaar en geboren in Nederland, ons en zijn land moet verlaten is zeer reëel.

Om Glaucio en zijn familie steun te betuigen en hen een hart onder de riem te steken, hebben de trainer, begeleiding, ouders en spelers van de D1 onlangs een handtekeningen actie gehouden.

Ook is deze zaak onder de aandacht gebracht van SBS6. SBS6 heeft direct gereageerd en een nieuwsitem hieraan gewijd in Hart van Nederland.

Vervolgens hebben we op onze website een pagina geopend waarop de petitie “Glaucio moet blijven!” getekend kan worden. Veel reacties zijn afkomstig uit de regio ’s Gravendeel / Dordrecht waar Glaucio ook gewoond heeft.

Na de SBS6 uitzending kwamen wij in contact met v.v. ’s Gravendeel, de club waar Glaucio voetbalde voordat hij naar Venlo kwam. Zij ondersteunen de actie van harte en we zijn toen op het idee gekomen om onderling een voetbalwedstrijdje te spelen.

Het feit dat v.v. ’s Gravendeel er een busreis voor over heeft en de vele reacties op de petitie uit de regio Dordrecht, geven wel aan dat Glaucio en zijn familie meer dan ingeburgerd zijn. En, zoals de oud-directeur van zijn basisschool in ’s Gravendeel liet weten: een geweldig kind en een betrokken familie.

Bij deze nodigen wij u uit om ook even naar “de wedstrijd”, 10 mei 14:00, te komen kijken. De uitslag van deze wedstrijd is niet van belang. Het gaat om de uitkomst van de asielprocedure, die is van levensbelang.

De voetbalwereld wordt vandaag de dag vaak aangesproken op respect, normen en waarden. Normen en waarden… het kan toch niet zo zijn dat Glaucio, 12 jaar en geboren in Nederland, ons maar ook zijn land moet verlaten!

Wilt u ons laten weten dat u ook bij de wedstrijd aanwezig zult zijn, of voor eventuele vragen, stuur dan een email naar secretaris@svblerick.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!