logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Soroptimisten schenken aan Stichting ZON'
13apr 2014

Soroptimisten schenken aan Stichting ZON

Op zaterdag 5 april 2014 is een cheque overhandigd door een delegatie van de Soroptimistclub Hoeksche Waard/IJsselmonde aan Stichting ZON, kanjers in de groei. De feestelijke overhandiging vond plaats tijdens het 5 jarige Lustrum van Stichting ZON.

Hiermee steunen de Soroptimisten de begeleiding en ondersteuning aan ouders/hulpverleners van kinderen, die bijzondere aandacht vragen door bijvoorbeeld ADHD, autisme, depressie of angst.

Het aanbod van Stichting ZON bestaat uit trainingsweekenden, themadagen en workshops die veelal worden gegeven in het Ronald McDonald huis in Barendrecht.

Er zijn speciale weekenden en themadagen voor moeders. Het gaat om een lokaal project in de regio IJsselmonde. Met de bijdrage van de Soroptimisten kunnen enkele themadagen of weekenden voor moeders, van met name zorg intensieve gezinnen, worden gesubsidieerd.

Ieder jaar wordt een gedeelte van de opbrengst van de kledingbeurs (dit jaar weer op 19 en 20 september in Oud-Beijerland) bestemd voor één van de lokale goede doelen.

Soroptimist International is de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen voor vrouwen ter wereld. Zij zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en een betere positie van vrouwen en meisjes.



Deel dit bericht met je vrienden!