logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Succesvol concert voor kankerbestrijding'
07apr 2014

Succesvol concert voor kankerbestrijding

In een bomvolle Eendrachtskerk te Zuid-Beijerland is zaterdag 5 april 2014 het concert voor het Hospice Hoeksche Waard en het 100 jarige bestaan van de Daniel den Hoed kliniek uiterst succesvol verlopen.

Met het concert, georganiseerd door de "Stichting Inspire2liveMusic" en de organisatie van "Trek de Pont"  werd maar liefst een bedrag van € 8.500,= bijeengebracht.

Met optredens van Inspire2liveChoir, een koor dat zingt voor de strijd tegen kanker, de LA The Voices, Jan Vayne aan de vleugel en Marco den Toom op het orgel, werd onder de bezielende leiding van de dirigent Peter Overduin, voor de toehoorders een zinderende avond aangeboden.

Een heel bijzondere emotionele toevoeging aan dit concert betrof de aanwezigheid van een groot aantal cliënten van de zorginstelling Zorgwaard, die met speciaal rolstoelvervoer, een logistieke operatie op zich, naar de kerk waren overbracht.

Voor het Hospice werd gezongen voor de aanschaf van een speciale warmtekast. De collecte die hiervoor werd gehouden bracht maar liefst € 2.500,= op. Genoeg om zo'n kast voor een extra warme verzorging voor hun gasten te kunnen kopen. Door middel van sponsoring en verkoop van toegangskaarten kon op de spaarrekening voor de voor de Daniel den Hoed kliniek maar liefst € 6.000,= worden bijgeschreven.

Door het fietsteam van Inspire2liveMusic wordt voor dit oncologisch instituut op12 september ook de bekende Mont Ventoux in Frankrijk beklommen. In het najaar wordt het dan bijeen gebrachte totaal bedrag voor de ontwikkeling van een op de persoon gerichte behandeling, met een cheque aan de Daniel den Hoed kliniek aangeboden.Deel dit bericht met je vrienden!