logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
31mrt 2014

Kunstzinnige Strijenaren gezocht

De gemeente Strijen roept alle kunstzinnige inwoners op met ideeën te komen voor een nieuwe vrijwilligersprijs. Omdat vorig jaar de laatste is uitgereikt, moeten er weer vijf nieuwe kunstwerken komen.

Toen de gemeente Strijen in 2004 begon met de uitreiking van de Vrijwilligersprijs, werd de lokale kunstenares Mieke van Alphen gevraagd hiertoe een toepasselijk kunstwerk te ontwerpen.

De Mookhoekse bedacht en maakte eigenhandig een fraai plastiek dat een pluim verbeeldt. De bladeren van de pluim werden door de kunstenares uitgevoerd in gekleurd glas. Er werden in totaal vijf exemplaren geproduceerd, die allemaal een geheel eigen unieke uitstraling meekregen.

Inmiddels zijn alle beeldjes uitgereikt, en dienen er weer nieuwe exemplaren te komen. Om die reden roept de gemeente Strijen alle artistieke inwoners op met hun ideeën te komen. Voorwaarde is wel dat ze het winnende ontwerp uiteindelijk zelf kunnen produceren.

Het is wederom de bedoeling vijf exemplaren te laten vervaardigen. Het eerste nieuwe kunstwerk wordt uitgereikt op vrijdag 2 januari 2015.

Ideeën voor het nieuwe kunstwerk kunnen tot 1 oktober 2014 worden aangeboden bij de afdeling Communicatie van de gemeente Strijen. Dit kan per post, via de mail (voorlichting@strijen.nl) of fysiek aan de receptie in het gemeentehuis, Waleplein 2.

Een jury, onder voorzitterschap van burgemeester Aart-Jan Moerkerke, bepaalt of de ingediende voorstellen aan een aantal voorwaarden voldoen, en wie uiteindelijk het mooiste ontwerp heeft bedacht. Diegene krijgt vervolgens de opdracht daarvan vijf stuks te maken.Deel dit bericht met je vrienden!