logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Open dag gemeentewerf Cromstrijen'
26mrt 2014

Open dag gemeentewerf Cromstrijen

Hoe signaleer je een zieke boom? Op welke manier onderhoud je een kunstgrasveld? Hoe ontdek je een storing in het riool en welk gereedschap is nodig bij het groenonderhoud?

Wie zaterdag 22 maart 2014 de open dag bezocht van de gemeentewerf Cromstrijen kreeg hier uitgebreid antwoord op van de medewerkers van de buitendienst.

Sinds 2 januari 2014 beschikt de buitendienst van de gemeente Cromstrijen over een nieuw onderkomen aan de Jan van der Heydenstraat in Numansdorp.

Naast een nieuw bedrijfsgebouw beschikt de buitendienst ook over een groot terrein met bijgebouwen voor de opslag van strooizout en machines.

De werven in Numansdorp en Klaaswaal voldeden al jaren niet meer aan de hedendaagse eisen en de zoektocht en voorbereiding om te komen tot een nieuw gebouw nam vele jaren in beslag.

Zaterdag nam de gemeente het nieuwe gebouw officieel in gebruik. Wethouder Ad Herweijer werd samen met drie van zijn kleinkinderen door een collega van de buitendienst opgehaald met een driespan. Aan de Jan van der Heydenstraat 17 onthulde hij samen met zijn kleinkinderen een plaquette onder het toeziend oog van bezoekers en de collega’s van de buitendienst.

De open dag trok ruim 400 bezoekers. Zij konden bij de verschillende kramen terecht voor uitleg over groenonderhoud, beheer begraafplaatsen, onderhoud sportvelden, rioolbeheer, het wagenpark en bomenonderhoud.

Bezoekers kregen een rondleiding door het nieuwe gebouw en de allerkleinsten konden zich uitleven op het springkussen, meedoen aan een puzzeltocht of een ritje maken met een driespan.



Deel dit bericht met je vrienden!