logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06mrt 2014

Nieuwe iepen dankzij gift

Dankzij een gift van Overwater Grondbeleid Adviesbureau worden volgende week vijf nieuwe iepen geplant langs de Randweg in Strijen.

Tijdens de opening van de Randweg, in december 2012, overhandigde bureau Overwater aan de gemeente Strijen een bedrag van 1000 euro. Met de bedoeling daarvan bomen aan te schaffen.

Donderdagmiddag 13 maart 2014 plant mevrouw Diana Frikkee, van Overwater Grondbeleid Adviesbureau, samen met wethouder Wilko van Tilborg vijf iepen bij de rotonde aan de Schelpweg.

Overigens worden nog eens elf iepen door de gemeente geplant langs de Schelpweg. Dit ter compensatie van de twee jaar geleden gekapte zieke populieren.

Adviesbureau Overwater regelde voor de gemeente destijds de grondzaken ten behoeve van het vrijmaken van het tracé voor de Randweg. Ter compensatie voor de ingeleverde landbouwgronden vond het kantoor dat zij hiervoor iets duurzaams terug moest doen.

In overleg met de gemeente ontstond het idee bomen te planten. De keuze viel op de iep, omdat vele de afgelopen jaren geveld zijn door de Iepenziekte.

Door het planten van meer resistente iepen komt dit het bomenbestand weer ten goede.Deel dit bericht met je vrienden!