logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
05mrt 2014

PvdA wil meldpunt voor klachten buitenruimte

Uit de enquête die de PvdA onlangs hield onder de bevolking en de gesprekken die de partij met veel invullers hield, blijkt dat er vooral veel mis gaat in de communicatie.

Een voorbeeld hiervan zijn diverse klachten waarbij een partij als bijvoorbeeld Stedin aangeeft dat de klacht is afgehandeld. De gemeente en de melder zijn daarvan niet op de hoogte en kunnen dus niet checken of het daadwerkelijk is verholpen.

De PvdA is situaties tegengekomen van weken zonder straatverlichting terwijl op de site van Stedin de klacht al na een paar dagen leek te zijn verholpen. Melder en gemeente waren hierbij in de veronderstelling dat er nog aan werd gewerkt.

Wanneer er geen actieve controle is of het inderdaad is verholpen blijven dit soort situaties voorkomen. Dan kunnen de portefeuillehouders wel gesprekken aangaan met Stedin dat de kwaliteit moet verbeteren maar moet je ook de hand in eigen boezem steken.

Volgens de PvdA is een eenvoudig systeem met terugmelding daarvoor een eenvoudige oplossing. Wanneer een melder het bericht krijgt dat de klacht is verholpen, en dat blijkt niet zo te zijn, dan zal dit snel boven tafel komen.

Middels een motie om tot de aanschaf van een dergelijk systeem over te gaan (ze zijn kant-en-klaar op de markt verkrijgbaar) wil de PvdA dit probleem Hoeksche Waard breed aanpakken. Dit soort situaties betreft namelijk niet alleen de straatverlichting maar ook met andere meldingen aan de buitenruimte is het nodige te verbeteren, is uit de enquête naar voren gekomen.

Op dinsdag 11 maart zal de PvdA in Puttershoek een avond organiseren over de uitslag van de enquête over klachtafhandeling straatverlichting.

Naast de presentatie van de uitkomsten van de enquête zal Stedin aanwezig zijn om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

Hiervoor zijn de invullers van de enquête en een vertegenwoordiging van Buurt Bestuurt Heinenoord persoonlijk uitgenodigd. Maar uiteraard zijn alle andere belangstellenden van harte welkom!

De avond begint om 20.00 uur in cultureel centrum de Drie Lelies in Puttershoek.





 



Deel dit bericht met je vrienden!