logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25feb 2014

Pact van de Waard

Donderdag 27 februari 2014 plaatsen diverse organisaties in de Hoeksche Waard een belangrijke handtekening onder het Pact van de Waard.

De afgelopen maanden werkten zij intensief samen, om te komen tot plannen waarmee de consequenties van vergrijzing en ontgroening op het eiland aangepakt kunnen gaan worden.

Een achttal organisaties uit de Hoeksche Waard zijn de afgelopen tijd druk geweest met de zichtbare consequenties van de vergrijzing en ontgroening. Zij zochten daarbij nadrukkelijk de samenwerking met de diverse sociaal-maatschappelijke instellingen.

Zo werden verschillende bijeenkomsten gehouden waar vraagstukken aan de orde kwamen over onder meer de economische ontwikkeling, arbeidsmarkt, landschap, onderwijs-, zorg- en welzijnsvoorzieningen.

Alle opgedane plannen en ideeën zijn uiteindelijk gebundeld en opgeschreven in het Pact van de Waard. Donderdag 27 februari a.s. plaatsen de opstellers in het gemeentehuis van Strijen formeel hun handtekening onder het stuk.

Daar uiteindelijk ook de politiek bij het uitvoeringstraject in beeld komt, wordt het Pact de komende tijd aan alle gemeenteraden in de Hoeksche Waard aangeboden.

Doel van het Pact is door middel van samenwerking tussen de deelnemende organisaties en de samenhang in de door hen uit te voeren projecten te werken aan een florerende Hoeksche Waard.

Naast de Hoeksche Waardse partijen (HW Wonen, Zorgwaard, CSG de Waard, LTO Noord - afdeling Hoeksche Waard, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), Rabobank Hoeksche Waard, SOHW en Kamer van Koophandel Rotterdam) zijn tevens het ministerie van BZKL als de Provincie Zuid-Holland vanaf het begin gesprekspartner geweest.

Ook in de toekomst blijven beide overheden betrokken bij de uitvoering.



Deel dit bericht met je vrienden!