logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Johan Kruythof maakt foto van het jaar Strijen'
25feb 2014

Johan Kruythof maakt foto van het jaar Strijen

De Foto van het Jaar verkiezing 2013 van de gemeente Strijen is gewonnen door de heer Johan Kruythof. Uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke ontving de winnaar deze week zijn winnende foto. Afgedrukt op een strak gespannen canvasdoek van één meter breed.

Voor de vijfde achtereenvolgende keer werd door de gemeente Strijen de Foto van het Jaar verkiezing gehouden. Uit de in 2013 ruim 50 geplaatste foto’s in de rubriek Foto van de Week, op de gemeentelijke website, vond de jury die van Johan Kruythof deze keer de mooiste.

Een winters plaatje van het houten bruggetje in het door wandelaars veel gebruikte bos achter de oranjewijk in Strijen. ,,Het is een foto die meteen opvalt. Met een mooie compositie en wat mij betreft een typisch plaatje hier uit Strijen,’’ motiveerde juryvoorzitter burgemeester Moerkerke de keuze.

Winnaar Johan Kruythof was blij met de uitverkiezing. ,,Ik loop regelmatig over dat bruggetje. De keer dat ik deze foto maakte, was ik eigenlijk al doorgelopen, toen ik toch nog even omkeek. Door het mooie licht en de stand van de zon, was het zo’n mooi plaatje dat ik er wel een foto van móest maken,’’ legde Kerkhof uit.

Op de website van de gemeente Strijen (www.strijen.nl) wordt al vele jaren wekelijks een door inwoners ingestuurde foto geplaatst. Als dank richting inzenders, maar zeker ook als stimulans, is vijf jaar geleden de Foto van het Jaar verkiezing bedacht.

Uit alle geplaatste opnamen wordt sindsdien door een jury, onder voorzitterschap van de burgemeester, de mooiste en meest aansprekende foto uitgezocht.



Deel dit bericht met je vrienden!