logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
19feb 2014

Vrij baan voor tweede supermarkt in Strijen

Na een positieve uitspraak van de Raad van State staat niets meer de komst van een tweede supermarkt en 18 appartementen in Strijen in de weg. Alle bezwaren zijn door de hoogste algemene bestuursrechter ongegrond verklaard.

De komst van een tweede supermarkt in Strijen laat al geruime tijd op zich wachten vanwege diverse bezwaren van omwonenden. Zo gingen de klachten onder meer over het gebrek aan voldoende parkeerplaatsen en mogelijk geluidsoverlast.

Alle aangetekende beroepen zijn woensdag 19 februari jongstleden ongegrond verklaard door de Raad van State.

Door de positieve uitspraak kan binnen enkele maanden gestart worden met de bouw van een Lidl en 18 appartementen op de locatie van voormalig basisschool De Striene aan de Oude Havenweg/Trambaan.

De gemeente Strijen en andere initiatiefnemers HWWonen, Hoeksche Waard Beheer en de Lidl hebben aangegeven nu voortvarend met de plannen aan de slag te gaan.

Ook wethouder Wilko van Tilborg is blij dat er gebouwd kan gaan worden. ,,Hier word ik heel erg blij van. Het is vandaag een belangrijke dag voor de inwoners van Strijen. De vraag naar een tweede supermarkt is al lange tijd erg groot. En ook de bestaande winkeliers zullen profiteren van de komst van een Lidl.’’

De gedetailleerde uitspraak is te vinden op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, zoeken onder uitspraken naar zaaknummer 201306688/1/R6.Deel dit bericht met je vrienden!