logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening ‘school met de glijbaan’'
15feb 2014

Opening ‘school met de glijbaan’

Op woensdag 26 februari 2014 wordt het nieuwe multifunctionele schoolgebouw in Poortwijk, Oud-Beijerland  in gebruik genomen. Dat gebeurt op ludieke wijze en uiteraard speelt de markante glijbaan, die een snelle verbinding  van de derde verdieping van het gebouw naar het schoolplein vormt, daarin een belangrijke rol.

De openingshandeling zal om 8.45 uur worden verricht door wethouder Henk Kievit, in het bijzijn van alle leerlingen, ouders en  de medewerkers van de scholen. 

Het nieuwe, markante schoolgebouw biedt onderdak aan de openbare basisschool De Klinker (15 groepen; stichting Acis), de dependance van de christelijke basisschool  Sabina van Egmond  (5 groepen; CSG De Waard) en buitenschoolse opvang De Klimboom (SDK Kinderopvang).

Het gebouw heeft naast leslokalen 3 koppelbare speellokalen, die tevens een aulafunctie hebben.  De ruimten van bso De Klimboom zijn verdeeld over drie verdiepingen en bieden de kinderen veel avontuurlijke speelruimte.

Het  is ontworpen door Valtos Architecten uit Rotterdam en gebouwd door aannemersbedrijf Boot uit Breda. De eerste paal ging de grond in op 18 oktober 2012.

De verhuizing van de leermiddelen en het meubilair van de scholen en kinderopvang vindt plaats in de voorjaarsvakantie (volgende week). Op maandag 24 en dinsdag 25 februari wordt het gebouw door het personeel ingericht, zodat de leerlingen en ouders op woensdag 26 februari kunnen worden verwelkomd in een prachtig nieuw en mooi aangekleed gebouw. 

Met de ingebruikname van de nieuwe school wordt het huidige, semipermanente gebouw aan het Stravinskypad, dat in 2006 verrees, overbodig. Dit zal in de komende maanden worden afgebroken.

Het gebouw Intermezzo van SDK in Poortwijk blijft wel in gebruik voor de kinderopvang van zuigelingen en peuters.



Deel dit bericht met je vrienden!