logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Chinees feest voor bewoners gerenoveerde woningen Strijense Oranjewijk'
31jan 2014

Chinees feest voor bewoners gerenoveerde woningen Strijense Oranjewijk

In 2014 valt het Chinees Nieuwjaar op 31 januari. Omdat een feestelijke middag, die HW Wonen had georganiseerd voor de bewoners van de recent gerenoveerde woningen in de Strijense Oranjewijk,  vlak daarvoor was gepland, werd iedereen in het Dorpshuis getrakteerd op een complete Chinese maaltijd.

De grote zaal in het Dorpshuis was helemaal in Chinese sfeer ingericht. En dat was nog niet alles, want alle aanwezigen werden ook nog eens verrast door een heuse traditionele 'Leeuwendans'. Het Chinees Nieuwjaar, oftewel het Lunar Nieuwjaar, is het belangrijkste 'event' op de Chinese kalender en wordt wereldwijd gevierd. Op deze dag komen Chinezen met de hele familie samen, staan rituelen met eten, offers bij tempels en de kleur rood centraal. 2014 is voor Chinezen het Jaar van het Paard. De organisatie had in het Dorpshuis haar uiterste best gedaan om ook hier de kleur rood terug te laten komen in zowel licht als aankleding. Volgens de Chinese astrologie is dit een 'geluksteken', dus het was voor HW Wonen ook een mooie aanleiding om middels het aanbieden van dit feest iedereen geluk te wensen met de gerenoveerde woning.

Een groot deel van de inwoners van de gerenoveerde woningen in de Oranjewijk had gebruik gemaakt van de uitnodiging van HW Wonen en iedereen liet zich de Chinese gerechten goed smaken. Directeur-bestuurder Ben Pluimer van HW Wonen en de Strijense wethouder Wilco van Tilborg stonden in hun toespraak stil bij de voor de buurt en haar bewoners ingrijpende werkzaamheden. Beiden hadden dan ook veel waardering voor de medewerking van de bewoners, ook al was dit niet altijd gemakkelijk geweest. De wethouder stond ook nog even stil bij de wegen en het groen in de wijk. De werkzaamheden hieraan zijn nog niet op alle plaatsen gereed, maar het is de bedoeling dat de gemeente op korte termijn aan de slag gaat en dat ook het groen en de bestrating worden 'aangepakt'. Omdat er in de wijk nog op diverse locaties nieuwbouw wordt gerealiseerd zal er de komende tijd echter op enkele plaatsen nog wel wat overlast zijn door bouwverkeer.

De gerenoveerde woningen zijn vooral een stuk 'duurzamer' geworden, iets wat de bewoners ook zullen gaan merken in de stookkosten van hun huizen.Deel dit bericht met je vrienden!