logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25jan 2014

Stuurgroep Evaluatie Regionale Samenwerking rondt taken af

De Stuurgroep Evaluatie Regionale Samenwerking Hoeksche Waard (ERS) heeft met het opstellen van een verantwoordingsdocument haar taken als stuurgroep afgerond.

In dit document beschrijft de stuurgroep het traject dat tot het raadsvoorstel leidde dat op 18 december 2013 in alle gemeenteraden is behandeld. Het opleveren van het raadsvoorstel vormde de laatste actie van de stuurgroep ERS zoals is vastgelegd in de startnotitie.

Het raadsvoorstel “bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard” werd op 18 december in geen van de vijf gemeenteraden aangenomen. De gemeenteraden van Cromstrijen,  Oud-Beijerland en Strijen kozen door het aannemen van een amendement voor een herindeling per 2018, de raden van Binnenmaas en Korendijk wezen het voorliggende raadsvoorstel af.

Het verantwoordingsdocument stuurden de vijf Hoeksche Waardse colleges door naar de raden. In het document is een inhoudelijke verantwoording opgenomen, wordt ingegaan op de communicatie-activiteiten die rondom het hele onderzoeksproces zijn ontplooid en wordt financiële verantwoording afgelegd. Belangstellenden kunnen het verantwoordingsdocument en het raadsvoorstel hierover nalezen op www.samenwerkinghw.nl. Dit document wordt nog voor de gemeenteraadsverkiezingen in alle Hoeksche Waardse raden behandeld.

U kunt ook hier klikken om het verantwoordingsdocument te lezen PDF-ikoon (270 kB)

De opdracht van de stuurgroep is daarmee afgerond. Maar het onderwerp zit nu, vanuit het perspectief van de gehele Hoeksche Waard bezien, in een impasse. Dit omdat bij de besluitvorming niet in alle raden eenzelfde stip op de horizon is gezet en omdat de stuurgroep geen mandaat heeft voor verdere stappen.

Tot 1 oktober 2014 blijft de website www.samenwerkinghw.nl in de lucht, zodat geïnteresseerden hier nog terecht kunnen voor informatie over het gevolgde proces en alle achtergronddocumenten.

Conform eerdere besluitvorming wordt, binnen de bestaande kaders, wel de samenwerking binnen het SOHW geoptimaliseerd. Het bestuur van het SOHW draagt zorg voor het doorvoeren van de verbeteringen en de communicatie hierover. Deze verbeteringen kwamen als conclusies en aanbevelingen naar voren uit het evaluatierapport van de regionale samenwerking waarmee de vijf gemeenteraden vorig jaar instemden.



Deel dit bericht met je vrienden!