logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Streekmuseum zoekt vrijwilligers'
15jan 2014

Streekmuseum zoekt vrijwilligers

Het aftellen naar de heropeningsfestiviteiten rond de herenboerderij Oost-Leeuwenstein, één van de gebouwen van Museum Hoeksche Waard, is begonnen.

Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de inrichting, eind februari starten de gidsen en de overige vrijwilligers met proefdraaien in de nieuwe situatie en half april is het dan zover.

Het museum prijst zich gelukkig met alle vrijwilligers en toch zijn er nog meer mensen nodig zodra het enorme boerderij complex bij het museum betrokken wordt.

Omdat beide gebouwen over een eigen entreebalie beschikken, zijn vooral receptievrijwilligers nodig. Twee dames van het eerste uur na de heropening van ’t Hof van Assendelft in 2012, de zussen Ria en Wil Oosterman vertellen enthousiast over hun werkzaamheden bij het museum.

Ria werkte voorheen in de zorgverlening en vond het de eerste maand van haar pensioen wel lekker om niets te doen. Ria: ,,Daarna voelde ik me nutteloos, je moet soms een reden hebben om de deur uit te gaan.” Haar zus was al begonnen als receptioniste. ,,Ik werkte voorheen in een winkel” vertelt Wil ,,ik miste mensen om me heen en vond het werk in het museum gelijk leuk en boeiend.”

Het werk als receptioniste is veelzijdig, naast het werken met de kassa worden diverse informatieschermen bediend. Bezoekers van het museum worden vriendelijk ontvangen en van informatie voorzien.

Ria: ,,Ik vind het leuk om de entreehal gezellig te maken, bijvoorbeeld met een bloemetje op tafel.” Beide zussen maken graag een praatje met bezoekers en vertellen ook over ‘hun’ museum. ,,Het beeld van het museum verandert” vindt Ria ,,het is nu een echt museum, allang niet meer dat oude ‘opgestapelde huis’ van vroeger.”

Het is de bedoeling dat  receptiemedewerkers gaan rouleren tussen de twee gebouwen van het museum, zij moeten ook bereid zijn af en toe weekenddiensten te draaien.

Beide gebouwen beschikken over een gezellige koffiehoek en museumwinkeltje. De boerderij krijgt zelfs een prachtig terras, waar het in de zomer goed toeven zal zijn.

Lichte horeca- en verkoopwerkzaamheden kunnen dus voorkomen voor individuele bezoekers een ook bij groepen. 

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden als receptievrijwilliger in Streekmuseum Hoeksche Waard, neemt u dan contact op voor een kennismakingsgesprek: 0186-601535 (di t/m do) of info@streekmuseumhw.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!