logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Elektrische aanwinst wagenpark'
15jan 2014

Elektrische aanwinst wagenpark

Dinsdag 14 januari 2014 heeft wethouder Joosten de sleutels van de nieuwe elektrische auto van gemeente Binnenmaas in ontvangst genomen. Deze 100% elektrische auto, een Renault ZOE, vervangt één van de oude bedrijfsauto’s van gemeente Binnenmaas.

Binnenmaas is al in bezit van een elektrische scooter voor de boa (bijzonder opsporingsambtenaar) en een elektrisch voertuig voor kleine afstanden op het terrein van het Recreatieoord.

Duurzaamheid

Het wagenpark van gemeente Binnenmaas bestaat grotendeels uit bestelauto’s voor onder andere de buitendienst, toezichthouders en de bodes.

De laatste jaren overtuigen de financiële en milieutechnische voordelen Binnenmaas steeds meer om elektrisch te gaan rijden en duurzaamheid hiermee zichtbaar te maken. De aanschaf van de nieuwe elektrische auto past daarmee ook goed in de duurzaamheidsvisie van Binnenmaas.

Oplaadpalen

De actieradius van Renault ZOE is 120 kilometer per acculading. Dit is ruim voldoende omdat bijna alle dagelijkse werkzaamheden zich binnen de gemeentegrenzen afspelen.

Binnenmaas beschikt al over een klein netwerk van vijf openbare oplaadpalen, waar steeds vaker gebruik van wordt gemaakt. De palen staan op strategische plekken, onder andere bij gemeentelijke gebouwen (bijvoorbeeld het gemeentehuis).

Een geruisloze auto is voor iedereen nog even wennen. Daarom maakt de auto bij lage snelheden kunstmatig een zoemend geluid, zodat voetgangers en andere weggebruikers niet verrast worden.



Deel dit bericht met je vrienden!