logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe expositie Anne van der Feest in 's-Gravendeel'
07jan 2014

Nieuwe expositie Anne van der Feest in 's-Gravendeel

De komende 12 weken is Zorgcentrum Immanuël, de 's-Gravendeelse locatie van Zorgwaard een fototentoonstelling van Anne van der Feest te zien. In de wandelgang bij de receptie op de eerste verdieping exposeert de fotografe een twintigtal (merendeels) natuurfoto's.

Het is voor Anne trouwens niet haar eerste expositie in haar eigen woonplaats. Eerder exposeerde ze bijvoorbeeld al eens in het (inmiddels) voormalige gemeentehuis van 's-Gravendeel en in het vroegere Verzorgingshuis Immanuël aan het Immanuëlhof. Zo'n 2,5 jaar geleden exposeerde zij nog in de expositieruimte op de begane grond van Dienstencentrum 't Weegje. Daarvoor was het al een tijdje geleden dat zij exposeerde. "Een aantal jaar heeft het inderdaad geduurd voordat ik het weer aandurfde om een expositie met alleen mijn werk op te hangen. Had wel met anderen geëxposeerd, maar om het weer helemaal alleen te doen, daar wilde ik toch een bepaalde groei voor hebben doorgemaakt", aldus Anne. De expositie in 2011 leverde veel positieve reacties op. Alle reden dus om weer volop door te gaan met de fotografie. Natuur en dieren vormen voor haar de belangrijkste motieven. Dat is dus ook het geval bij de (grotendeels nieuwe) serie foto's die zij in het zorgcentrum exposeert.

Verrassende invalshoeken
Zowel natuur als de dieren worden op heel uiteenlopende manieren in beeld gebracht; fraaie en soms verrassende close-ups worden afgewisseld met bijvoorbeeld sfeervolle doorkijkjes in het bos. Ook insecten spelen ditmaal een voorname rol in de serie foto's die nu in Immanuël te zien is. Andere geliefde onderwerpen van Anne zijn de wilde zwijnen en de vossen. Dat levert een aantal prachtige close-up foto's op. Ook haar scherpe oog voor kleine details valt op. Een aantal van de geëxposeerde foto's is gepubliceerd in tijdschriften zoals Grasduinen en de Wandelkrant en zij heeft ook verschillende keren prijzen behaald met haar foto's. De expositie van Anne van der Feest is nog t/m 30 maart 2014 te zien te zien in Zorgcentrum Immanuël. Bezichtiging is mogelijk tussen 09.00 tot 18.00 uur, op werkdagen en op de zaterdag. De toegang is uiteraard gratis.

 

 Deel dit bericht met je vrienden!