logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06jan 2014

Activiteiten lustrumjaar De Opkamer

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat Eelse Bies zijn woonkamer grotendeels ontruimde om met zijn huiskamergalerie De Opkamer te beginnen zodat hij om de twee maanden een nieuwe expositie kon organiseren met voornamelijk Hoekschewaardse kunstenaars. En met succes.

Onlangs bezochten ruim 60 bezoekers de opening van de expositie van Dis Groenhoff en Dennis Happee. Tijdens die opening maakte hij bekend dat zijn galerie dit jaar haar eerste lustrum viert en dat er enkele bijzondere activiteiten op stapel staan.

Een daarvan is de oproep om een  speksteenbeeld te maken met als thema “BEWEGING” . Wie dat wil kan tot 5 februari 2014 een Brazilaanse speksteen van zo’n 10 kg. voor de prijs van € 25,00 bestellen via 0638928155 of via eelsebies@gmail.com.

Wie daarna voor 5 juli een beeld inlevert krijgt het lustrumbedrag van €5,00 retour. De beelden zullen in juli en augustus in de galerie en de beeldentuin tentoongesteld worden aan de Merwedestraat 21 te Maasdam.

De tweede bijzondere activiteit is de oproep om een zeer kort verhaal van maximaal 250 woorden te schrijven en het uiterlijk 5 april in te leveren via eelsebies@gmail.com. Het onderwerp is vrij.

Een onafhankelijke deskundige jury zal de verhalen beoordelen en drie prijswinnaars aanwijzen. De winnaar van de eerste prijs ontvangt  een bedrag van € 75,00, de tweede prijswinnaar ontvangt € 50,00 en de winnaar van de derde prijs wordt beloond met € 25,00.

De Opkamer zal t.z.t. een korte verhalen middag organiseren waarop deelnemers gelegenheid krijgen hun verhaal te presenteren. Die middag zullen ook de prijswinnaars bekend gemaakt worden. Uiteraard met een passende muzikale omlijsting.

Verder zal de onlangs gestarte zondagmiddagactiviteit “OPKAMERBREED” met kunst, muziek, poëzie, monologen en verhalen in het dialect na april een vervolg krijgen in oktober en december 2014.Deel dit bericht met je vrienden!