logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
02jan 2014

Concertserie Hoeksche Waard gered

Na een onzekere periode van al of niet voortzetting van de bijna vijftig jaar lopende concertserie lijkt het reddingsplan de serie nieuw leven te hebben ingeblazen.

Achter de schermen is naarstig gezocht naar partners die bereid waren de gaten, ontstaan door het wegvallen van de subsidies uit het Cultuurparticipatieplan de C-factor,  op te vullen. De inspanningen daartoe hebben geleid tot een samenwerking met het Stimuleringsfonds van de Rabobank, ToBe Cultuurcentrum en het Fonds Podiumkunsten.

Een voorlopige redding en aanleiding om meteen aan de slag te gaan. Programma-adviseur, Wim van Herk, is er in geslaagd in korte tijd een interessant en zeer gevarieerd programma samen te stellen voor het jaar 2014. Dat betekent dat de serie nu een kalenderjaar beslaat en niet, zoals voorheen, een seizoen september-juni.

De nieuwe serie start op donderdag 6 februari (Gemeentehuis Oud-Beijerland, 20.15 uur) met een pianorecital door Bas Verheijden (al eerder succesvol in deze serie) met werken van o.a. Brahms, Schumann en Rachmaninoff.

Op zondag 16 maart (Gereformeerde kerk, Spui 10 Strijen, 16.00 uur) volgt, in samenwerking met de Stichting  ‘Pro Arte’ te Strijen, een bijzonder concert door het beroemde Ruysdael Kwartet. Dit programma wordt uitgevoerd met studenten van het Codarts Conservatorium te Rotterdam en staat in het kader van het Codarts Strijkersproject.

Het volgende concert vindt plaats op zondag 11 mei (De Drie Lelies, Puttershoek, 14.30 uur) met de Shtetl Band Amsterdam. Een bijzonder programma met o.a. originele Joodse Klezmer muziek, een primeur in deze concertserie.

Na de zomerstop, op donderdag 18 september (Gemeentehuis Oud-Beijerland, 20.15 uur) wederom een première. Een percussie ensemble, bestaande uit Léon de Laat, vibrafoon, Peter Bansbergen, marimba en Wim van Herk, piano. Het programma bestaat uit bewerkingen van klassieke werken, speciaal gecomponeerde werken voor vibrafoon en marimba en improvisaties op easy listening Jazz standards.

Het concert op donderdag 6 november (Dorpskerk Westmaas, Breestraat, 20.15 uur) wordt opgeluisterd door het Brisk Recorder Quartet Amsterdam.  Het kwartet presenteert een programma met muziek uit de Renaissance en Barok. Het ensemble heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van BRISK is dan ook spectaculair om naar te kijken.

Het laatste concert van 2014 vindt plaats op donderdag 11 december (Gereformeerde kerk, Spui 10 Strijen, 20.15 uur) door het Trio Parnasse, bestaande uit Janneke Zegveld, viool, Mark Snitselaar, klarinet en Wouter J. Bakker, piano.

Kaarten en Passe-partouts kunnen besteld/gereserveerd worden bij A. Stolk, Stavangerstraat 12, 3267 LD  Goudswaard, tel.: 0186-661902, e-mail: ajstolk@planet.nl. Betaling kan geschieden middels rekeningnummer NL60 RABO 0369969391 t.n.v. Concertcommissie HW.

Voorverkoop: VVV Hoeksche Ward, Waterstal 1, Oud-Beijerland. Tel. 0186-616000.

De prijzen voor losse kaarten bedragen € 13,00 en € 5,00 voor CKV-leerlingen en leerlingen van de muziekschool ToBe.

De prijs voor een  alle leeftijden passe-partout bedraagt € 42,50 (niet geldig voor het concert op 16 maart in Strijen).

De toegang tot het concert op 16 maart in Strijen is gratis. Wel is er aan het einde van het concert de mogelijkheid voor een vrije gift.



Deel dit bericht met je vrienden!